Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia: Să încurajăm autoritățile locale și centrale să acceseze fonduri europene pentru a ajuta comunitățile de romi să se dezvolte

Autor:

Data: 8 aprilie 2019, 12:24

  •  
  •  
  •  

 Ca în fiecare an din 1971 încoace, pe 8 aprilie se celebrează Ziua internaţională a romilor.

Scopul acestei zile este de a celebra cultura romilor şi de a sensibiliza populaţiile la problemele cu care se confruntă romii. Cu acest prilej, deputatul PSD Dâmboviţa,  Claudia Gilia  a făcut un îndemn  şi anume să  se renunțe la stereotipuri și să nu se  mai accepte  ca semenii noștri, romii să fie discriminați. 
Astăzi, de Ziua Internațională a Romilor, vă îndemn să începeți să renunțați la stereotipuri și să nu mai acceptați ca semenii noștri să fie discriminați. 
Vă îndemn să vă gândiți la istoria și cultura romilor care a fost parte a istoriei noastre timp de secole. Din păcate, aceștia au fost discriminați de legi și vremuri, au fost robi pe domeniile boierești și mănăstirești. Sate întregi de romi erau tratate ca obiecte sau unelte de muncă. Nu demult, li s-au dat drepturile cetățenești, însă, acestea au fost intenționat golite de sens de autorități (vorbim de perioada comunistă și de tranziție).
Pornind de la aceste fapte, avem obligația morală și legală să fim mai toleranți, să acceptăm și să recunoaștem că nu sunt diferiți de noi și că trebuie să aibă aceleași drepturi, să beneficieze de aceleași șanse și să încurajăm autoritățile locale și centrale să acceseze fonduri europene pentru a le ajuta comunitățile să se dezvolte.

Au o cultură bogată și frumoasă, și tocmai de aceea ea nu trebuie lăsată să dispară în nepăsare sau probleme legate de sărăcie sau șanse reduse la educație.
Vreau să cred că în scurt timp vor dispărea discursurile de ură la adresa romilor și discriminările de orice natură. Un discurs al urii poate naște conflicte fatale, iar viața poate fi făcută mai frumoasă doar dacă ne respectăm diversitatea și pe cei care trăiesc în vecinătatea noastră!
”, acesta este mesajul  deputatului Claudia Gilia cu ocazia Zilei internaţionale a romilor

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.