Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Veşti bune, medicii de familie vor putea să-și deschidă cabinete secundare

Autor:

Data: 4 aprilie 2019, 13:54

  •  
  •  
  •  


S-a aprobat  în Parlament un proiect important, care permite medicilor de familie să-și deschidă puncte secundare de lucru. Este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea art.75 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.Potrivit proiectului, medicii de familie vor putea să-și deschidă puncte secundare de lucru în localitățile din țară.

Potrivit inițiativei legislative, pe lângă cabinetul principal, medicii de familie vor avea voie să-și mai deschidă unul secundar în altă localitate.Medicii pot deschide cabinet doar în localitățile unde nu există deja unul. Cabinetul secundar trebuie să fie poziționat la cel mult 15 km de cel principal, se arată în lege.

Deputatul PSD Dâmboviţa, Carmen Holban a vorbit despre  aceast act normativ: “ Unul din actele normative extrem de importante din domeniul sănătății votate recent în Parlament este proiectul de lege privind modificarea art.75 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniu sănătății. Actul normativ prevede ca un medic de familie să poată fi titularul unui singur cabinet, precum şi a unui punct secundar de lucru, cel mult două, în altă unitate administrativ-teritorială, situată la mai puţin de 15 kilometri faţă de cabinetul propriu. Aceste puncte de lucru se vor putea deschide în localitățile în care nu funcţionează alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie, dacă se asigură un program fracţionat de minimum 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază. În cazul în care sunt mai multe solicitări, prioritate are medicul cu cel mai mic număr de pacienţi pe listă. Această lege va rezolva deficitul de personal din domeniul sănătății, mai ales în zona rurală și în așezările greu accesibile, cu populație îmbătrânită și cu posibilități materiale reduse.” a punctat deputatul  PSD, Carmen Holban

 Prin acest  proiect  de lege  se urmăreştescăderea numărului de localități din mediul rural care nu dispun de serviciu de medicină de familie, prin punerea la dispoziția pacienților a acestei facilități, cel puțin 10 ore pe săptămână.Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie promulgat de Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.