Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Discursul urii și al învrăjbirii, președintele României a trecut din nou granița Constituției

Autor:

Data: 4 aprilie 2019, 13:42

  •  
  •  
  •  


După cum ştim, marți,  2 aprilie 2019,  a avut  loc o ședință solemnă a Camerei Deputaților și Senatului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO și a 70 de ani de la înființarea Alianței. Preşedintele României, a  Klaus Iohannis a criticat în termeni forte duri în discursul său în faţa Camerelor reunite, guvernarea PSD – ALDE.

Deputatul  PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia, nu a întârziat şi  a ieşit public într-o conferinţă de presă , în cadrul căreia  a taxat dur   discursul şi atitudinea  preşedintelui  României care a transformat momentul solemn  într-un eveniment de campanie electorală.   Mai mult, liderul femeilor social-democrate dâmboviţenne, deputatul Claudia Gilia   a spus   că în momentul în care și-a început discursul Klaus Iohannis, a avut impresia că a asistat la o ședință de partid într-o țară subdezvoltată.

 Fără reţineri, deputatul Claudia Gilia a ţinut să sublinieze că  preşedintele României  a venit cu un discurs al urii și al învrăjbirii:

“ Permiteți-mi să vă mărturisesc faptul că marți, am asistat la cel mai jenant moment din Parlamentul României din ultimii ani. Am avut programată o ședință solemnă a Senatului și Camerei Deputaților pentru a marca 15 ani de la aderarea Românii la NATO, însă, în momentul în care și-a început discursul Klaus Iohannis am avut impresia că am asistat la o ședință de partid într-o țară subdezvoltată. Președintele a uitat că trebuia să existe un moment SOLEMN, că în astfel de momente nu se fac declarații politice, nu se atacă Guvernul, parlamentarii prezenți în sală, miniștrii și cu atât mai puțin nu se jignesc oaspeții străini aflați în sala de plen cu un limbaj de maidan. Domnul Iohannis a venit cu un discurs al urii și al învrăjbirii. A depășit orice limită și acest discurs nu îi face cinste demnității pe care o ocupă vremelnic.

  Nu a transmis un mesaj de felicitare Armatei, nu a transmis un mesaj de solidaritate soldaților care și-au riscat viața pentru binele acestei țări, nu a avut un mesaj de mângâiere pentru familiile care și-au pierdut fiii și tații în misiunile armate. Nu a arătat o direcție încotro ar trebui să ne îndreptăm în materie de securitate națională și regională. El și-a văzut de propria campanie electorală. Unde nu există bună-credință și bun-simț, unde nu se respectă Constituția României (art. 80) – nu va exista nici toleranță din partea noastră. “a declarat deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia.Se pare că președintele României  a jucat un nou episod de bătălie politică, abuzând de funcția prezidențială și trecând din nou granița Constituției.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.