Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Primăria Târgovişte, iluminată în albastru, în semn de solidaritate pentru persoanele cu autism

Autor:

Data: 2 aprilie 2019, 22:21

  •  
  •  
  •  

Data de 2 aprilie marchează în lume, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

În această zi,  organizațiile dar şi instituţiile  statului  care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra afecțiunii care atinge una din 100 persoane și despre care publicul larg este în continuare prea puțin informat.

 Cu această ocazie sunt celebrate și talentele unice și abilitățile deosebite ale persoanelor cu autism din întreaga lume.

Ministerul Sănătății susține campania “Luminează în albastru” prin care se transmit mesaje de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica copiilor diagnosticați cu tulburări de spectru autist.

Mesajele sunt: “Integrarea înseamnă acceptare și respectarea diferențelor”, “Toți suntem unici și diferiți și asta merită să fie sărbătorit” și “Luminează în albastru, pentru o mai bună înțelegere și acceptare”.

Şi  Primăria Municipiului Târgoviște  a marcat pentru al treilea an consecutiv, „Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului” (World Autism Awareness Day), prin iluminarea în albastru a clădirii admnistrative din centrul orașului.

 La ceas de seară,Primăria Municipiului Târgoviște, prin Centrul de zi pentru copii cu autism și sindrom Down ,,Sfânta Maria” şi Centrul de Zi pentru copii cu dizabilităţi din subordinea Direcției de Asistenţă Socială Târgovişte, a marcat evenimentul alături de copiii speciali, de elevi din cadrul școlilor din Târgoviște și de voluntari de la Crucea Roșie, Filiala Dâmbovița.

Parteneri în cadrul acestui eveniment  au fost DGASCP Dâmbovița, Crucea Roșie Filiala Dâmbovița şi  Arhiepiscopia Târgoviște,

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a avut loc în fiecare an, începând cu 9 septembrie 1989, dar din 2007 ea a fost stabilită la 2 aprilie, în urma unei rezoluții.

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost propusă de către reprezentanții statului Qatar, susținută de către toate statele membre și adoptată la 18 decembrie 2007.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.