Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

2 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţilor pentru copii: ”Dragi părinți, haideţi să îi determinăm pe copiii noștri să citească în fiecare zi!”,

Autor:

Data: 2 aprilie 2019, 22:48

  •  
  •  
  •  

”-Și curajul meu, cu el cum rămâne? se îngrijoră Leul

-Sunt sigur că ești foarte curajos deja, răspunse Oz. Tot ce trebuie e să ai încredere în tine însuți. Nu există ființă vie care să nu se teamă când e în prim ejdie. Adevăratul curaj e să înfrunți primejdia când te temi (…)”

                                                              Vrăjitorul din Oz- de L.Frank Baum

Din 1967, pe 2 aprilie, ziua de naştere a scriitorului Hans Christian Andersen, se organizează Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, cu intenţia de a promova literatura pentru copii şi de a stimula dorinţa de lectură a celor mai mici cititori.

La nivel internaţional, în fiecare an, Ziua internaţională a cărţilor pentru copii este patronată de o ţară membră a “International Board on Books for Young People”.

Aceasta alege o temă şi invită un autor pentru a scrie un mesaj adresat copiilor din întreaga lume şi un artist pentru a realiza un poster care să transmită tema acestei zile.În 2019, Lituania este sponsorul Zilei internaţionale a cărţii pentru copii.

Cărţile ne ajută să încetinimeste sloganul evenimentului din 2019, ales de autorul şi ilustratorul lituanian Kestutis Kasparavicius.

Scriitorul transmite şi un mesaj cuprinzător: “Auzim tot mai des că trăim într-o eră a excesului de informaţie şi a agitaţiei. Dar, odată ce iei în mână o carte, totul se schimbă. Se pare că asta ne ajută să încetinim ritmul, cărţile au această calitate. (…) Universul unei cărţi este fără margini, împleteşte realitatea cu imaginaţia şi fantezia…“.

Să fie cărţi interesante pentru cititori şi cititori interesanţi pentru cărţi!
‘ – este urarea autorului din acest an, conform site-ului oficial al IBBY.

Deputatul  PSD Dâmboviţa, conf. univ.dr. Claudia Gilia  organizează  la nivelul localităţilor dâmboviţene acţiuni prin care  încurajează lectura în rândul tinerilor şi sprijină comunităţile care au înţeles că dezvoltarea locală este posibilă doar prin implicare şi educaţie.

Prin implicarea directă a deputatului Claudia Gilia, la  începutul  acestui an  a fost deschis  şi primul Club „Prietenii cărţilor” în comuna Bilciureşti, proiect ce va fi implementat în fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa .

Nu este un secret că unul din cinci români nu a citit niciodată o carte, iar numărul cărților vândute în țara noastră este în scădere. Numărul tinerilor care sunt analfabeți funcționali este unul alarmant. În acest context, deputatul Claudia Gilia  a iniţiat în anul 2018, o campanile  la Școala din comuna dâmboviţeană Cornești,”Dăruind o carte, investim în viitorul copiilor”. Prin această campanie  şi-a propus să-i încurajez pe copii să descopere farmecul lecturii, al poveștilor care îi poartă pe tărâmul imaginației.

Cititul încă de la vârste fragede nu poate să fie decât un beneficiu pentru dezvoltarea ulterioară a personalității copiilor noștri.
Dragi parinți, haideti să îi determinăm pe copiii noștri să citească în fiecare zi
!”, acesta a fost mesajul deputatului PSD, Claudia Gilia cu prilejul Zilei  Internaţionale a Cărţii pentru Copii.

Descoperirea universului unic al fiecărei cărţi, identificarea cititorului cu un personaj sau găsirea unui personaj model, dezvoltarea sentimentelor şi a personalităţii cititorului, dar înainte de toate descoperirea lecturii ca pe o mare plăcere sunt obiectivele autorilor de cărţi pentru copii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.