Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. DSV Dâmboviţa începe controale drastice privind siguranţa produselor pentru masa de Paşte

Autor:

Data: 29 martie 2019, 19:23

  •  
  •  
  •  


 Începând de   vineri, 29 martie 2019, a intrat în aplicare planul comun de acţiuni ce vor fi întreprinse în Dâmboviţa , în perioada premergătoare şi în timpul Sărbătorilor Pascale, pentru protejarea sănătăţii şi a siguranţei populaţiei. Măsurile, care vor fi puse în aplicare de către  Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi celelalte  instituţii abilitate , au fost  prezentate în cadrul şedinţei Colegiului prefectural.

În acest context,  Sandu Tolea, directorul DSV Dâmboviţa, a anunţat că, în perioada imediat următoare, pentru ca  masa de Paşti a  dâmboviţenilor să fie în siguranţă, dar şi  ca această sărbătoare să se desfăşoare  în deplină siguranţă  şi linişte în toate localităţile, se vor  demara aple acţiuni de control .

Vor fi organizate controale mixte în târguri de animale, pieţe agroalimentare şi în unităţi care produc, procesează, depozitează şi comercializează produse alimentare. S-a menţionat că au fost trimise  adrese în vederea amenajării spaţiilor destinate comercializării produselor de origine animală – carne de miel şi ied, lapte şi produse lactate, ouă – de către producătorii persoane fizice şi juridice, care vor trebui să respecte condiţiile de igienă a spaţiului şi a ustensilelor. În acest context, s-a menţionat că, la nivelul judeţului, comercializarea cărnii de miel şi de ied în spaţiile înregistrate şi avizate sanitar-veterinar va fi acceptată numai dacă animalele vor fi sacrificate în abatoare autorizate, fiind obligatorie existenţa mărcii de sănătate pe carcasele de miel şi ied . În perioada de dinainte de sărbătorile Pascale, în județul Dâmbovița vor fi amenajate cinci spații temporare unde fermierii pot sacrifica miei respectând condițiile sanitare. Spre deosebire de un abator, animalele sacrificate în aceste spaţii nu vor putea fi vândute în unităţile de alimentaţie publică.Comercianții care nu se vor supune normelor de igienă și prevederilor legale, vor fi sancționați. Amenzile sunt foarte mari. 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.