Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu şi ministrul Rovana Plumb, în vizită de lucru la Târgoviște pentru semnarea a cinci contracte de finanţare în Sănătate și Educație

Autor:

Data: 28 martie 2019, 1:06

  •  
  •  
  •  


Vicepremierul  Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, și Adrian Ionuț Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-au aflat în vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa. Prima oprire a fost  Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte  unde au luat parte, miercuri, la ceremonia de semnare  a două proiecte majore pentru   sănătate,  proiectului pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe și  cel pentru extinderea ambulatoriului din  cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Vicepremierul  Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene au subliniat faptul că  Guvernul din care fac parte acordă o mare atenţie domeniilor sănătate şi educatie, mulțumind medicilor, asistentelor și intregului personal medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte pentru activitatea lor din fiecare zi.

Proiectele au fost  depuse de Consiliul Județean Dâmbovița la Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia. Primul proiect are o valoare totală de 10.842.794,01 lei, este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8. Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului va fi extinsă cu 1.078 mp,numărul de paturi va crește de la 11 la 24 şi se va dota cu aparatură nouă de ultimă generație – defribrilator, ecograf, aparat de radiologie, aparat de ventilație.

Cel de-al doilea proiect, „Reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”, în valoare totală de 6.959.825,11 lei, este finanțat tot prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8. Ambulatoriul spitalului va fi extins la o suprafață de 500 mp.

În prezent mai sunt în pregătire încă două proiecte europene în domeniul sănătății, în Pucioasa și Moreni.

 La eveniment au  mai participat: prefectul judeţului Antonel Jîjîie, deputatii Claudia Gilia, Carmen Holban şi Corneliu Ştefan,  Liviu Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, Daniel-Nicolae Comănescu,  președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Alin Manole  vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița,

S-a făcut  o vizită în teren şi la podul peste râul Ialomița, care asigură legătura între localitățile Șotânga și Doicești. Obiectivul de investiții este derulat prin PNDL și va asigura legătura între DJ 712 și drumurile locale din Comuna Șotânga, cu ieșire în Comuna Doicești, spre DN 71.

A avut loc o întâlnire de lucru cu primarii dâmbovițeni, organizată la sediul Consiliului Județean Dâmbovița. Tema discuțiilor a vizat atât proiectele cu finanțare europeană, cât și problematicile existente la nivelul localităților dâmbovițene, în vederea bunei derulări a investițiilor privind dezvoltarea locală. În acest sens, cele mai importante subiecte supuse atenției au vizat: Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), OUG 114/2018, Codul Administrativ și Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Au fost semnate alte trei contracte de finanțare pentru investiții importante în Târgoviște și Gura Ocniței, derulate de administrațiile locale în cauză. La Târgoviște, este vorba despre Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea școlii gimnaziale Mihai Viteazul din Târgoviște, județul Dâmbovița”, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare totală de 18.496.227,26 lei, dar și despre Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea grădiniței cu program prelungit Rază de Soare din Târgoviște, județul Dâmbovița”, proiect în valoare totală de 12.736.052,70 lei, finanțat tot în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. În ceea ce privește Comuna Gura Ocniței, s-a semnat contractul de finanțare pentru un proiect care se derulează tot prin POR 2014-2020, și anume „Modernizarea, extinderea și dotarea grădiniței cu program normal Gura Ocniței și transformarea ei în Grădinița cu program normal și prelungit Gura Ocniței, Județul Dâmbovița”, investiție în valoare de 4.397.119,52 lei.

Viceprim-ministrul Daniel Suciu, cât și ministrul Rovana Plumb au subliniat însemnătatea PNDL pentru dezvoltarea comunităților locale, precizând că doar la nivelul județului Dâmbovița se derulează 407 proiecte, cu o valoare de 1,1 miliarde lei. Investițiile din cadrul programului prevăd îmbunătățirea atât a serviciilor în sănătate și învățământ, cât și a infrastructurii rutiere, de apă și canal etc. Referitor la Fondul de Dezvoltare și Investiții, oficialii guvernamentali au menționat faptul că, în cadrul acestuia, vor putea fi depuse proiecte pentru a obține finanțare atât pe domeniile aferente PNDL 2, dar și pentru altele noi, precum realizarea rețelelor de gaze și electricitate.  

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.