Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia: Referendumul propus de Președinte este unul inutil, scump și de fațadă!

Autor:

Data: 27 martie 2019, 9:28

  •  
  •  
  •  

După  cum ştim, președintele Iohannis  vrea să   organizeze  un referendum pe 26 mai, în același timp cu alegerile europarlamentare.

Trist  dar adevarat, vrea un referendum  însă Iohannis nu s-a decis însă ce să întrebe exact.   

 Deputatul PSD Dâmboviţa , conf. Univ.dr. Claudia Gilia nu a ezitat şi a făcut o declaraţie  polică pe această temă în cadrul căreia  parlamentarul dâmboviţean a criticat dur  atitudinea preşedintelui României:

Referendumul propus de Președinte este unul inutil, scump și de fațadă!

Stimaţi colegi,

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Dacă Iohannis vrea un referendum, atunci să mai aștepte câteva luni până când românii vor face dreptate la alegerile prezidențiale. Ceea ce propune în acest moment nu este altceva decât o campanie electorală fățișă pentru el și ai lui! Speră că organizând acest referendum va aduce mai multă lume la vot pentru PNL și că cetățenii vor avea impresia că a făcut ceva pentru popor.

Greșit! Și nu mai este mult până când se va convinge de acest lucru.

Tot ce a făcut în cei 5 ani de mandat a fost să dea cu bățul prin gard către Guvern, adică să blocheze guverne, miniștri, proiecte ale unor legi importante și chiar să pună piedici economiei țării prin refuzul de a promulga bugetul de stat prin diverse șiretlicuri electorale. A promis românilor, acum 5 ani, că nu este un politruc și că vrea ”normalitate”.

Însă, ”pas cu pas” a distrus toate atribuțiile Președintelui României:

Preşedintele trebuia să-și exercite funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate pentru a garanta respectarea Constituției și a asigura funcționarea instituțiilor. Nu a mediat, ci a instigat! Nu a garantat nimic, a discreditat majoritatea acțiunilor întreprinse de instituțiile statului.

Preşedintele României trebuia să reprezinte statul român şi să fie garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Nu a reprezentat pe nimeni în afara țării, ci doar propriile interese de ”turist de lux”. Iar când a ajuns în străinătate a acționat ca un copil pârâcios și invidios, a defăimat și denigrat România și pe români.

Președintele României s-a comportat ca președintele PNL. Ați încălcat Constituția, domnule Președinte! Ați fost trimis la Cotroceni să-i reprezentați pe toți românii, nu doar pe peneliști, useriști și Rezist.

Așadar, NU cred că este nevoie de un referendum pentru a vedea ce susținere are Klaus Iohannis. Cred că mai putem aștepta câteva luni pentru a-i lăsa pe români să-i dea o evaluare corectă după 5 ani de stat degeaba pe dealul Cotroceniului.

În plus, la alegerile pentru Parlamentul European se va vedea foarte clar că românii vor să pună capăt denigrării și defăimării țării în Legislativul european.

La Bruxelles trebuie să trimitem oameni bine pregătiți profesional și gata să se lupte pentru interesele României.’’, acesta este textul integral al declaraţiei politice făcută de către deputatul Claudia Gilia.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.