Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. IPJ Dâmboviţa, în straie de sărbătoare şi a marcat 197 de ani de existenţă a Poliţiei Române

Autor:

Data: 25 martie 2019, 14:50

  •  
  •  
  •  

Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte, începând cu anul 2002, la data de 25 martie, odată cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri.

Această zi a fost desemnată prin art. 50 din Legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române (legea nr. 218/ 23 aprilie 2002, publicată în M.O. nr. 305 din 9 mai 2002).

25 martie 2019 – 197 de ani de la prima atestare documentară a Poliţiei Române . Scriitorul francez Honoré de Balzac spunea extrem de concis: „Guvernele sunt trecătoare, societăţile se schimbă, poliţia rămâne.”

Şi poliţiştii dâmboviţeni au sărbătorit Ziua Poliţiei Române. Corpul K al Universităţii Valahia a găzduit evenimentul aniversar, adică 197 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române Ceremonia a debutat cu intonarea imnului naţional.

Oficiile de gazdă au  fost făcute de cms.şef Sorin Păun,împuternicit şef al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița care a prezentat şi  mesajul chestorului general de poliţie Ioan Buda  – Inspector General al Poliţiei Române, cu ocazia Zilei  Poliţiei Române.

A fost prezentat şi mesajul IPS Nifon Mihăiţă, arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, cu prilejul Zilei  Poliţiei Române.   

Momentul festiv a continuat cu acordarea gradelor  profesionale pentru 129  de poliţişti avansaţi la termen.

De asemenea, pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, prin Dispoziţia Şefului Inspectoratului au fost acordate 317  diplome de merit. S-au acordat şi diplomele şi cupele pentru competiţiile sportive desfăşurate în cadrul IPJ Dâmboviţa.

12 polițiști de la Serviciul Operațiuni Speciale, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv Dâmbovița au concurat pentru obținerea unor cupe și diplome la tenis de câmp.

13 echipe formate din polițiști de la nivelul polițiilor municipale și orășenești, inclusiv de la secțiile de poliție rurale din arondare, de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Criminalistică, Comunicații Și Informatică, Ordine Publică și Investigații Criminale și de la Serviciul Județean Transporturi Feroviare și-au demonstrat abilitățile și spiritul de echipă în cadrul celui mai popular sport din lume, fotbalul.

Și anul acesta, pe locul I s-a clasat echipa Poliției Orașului Găești. Următoarele două  locuri au fost câștigate de echipa de la Biroul Ordine Publică Târgoviște și de la Poliția Orașului Pucioasa.

Au urmat mesajele din partea  preşedintelui CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu şi prefectului judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie.

Anul acesta, pe 25 martie, sărbătorim 197 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române. Sunt 197 de ani de tradiţie şi continuitate a activităţii Poliţiei Române în slujba cetăţenilor.

La mulţi ani, Poliţiei Române! La mulţi ani, poliţiştilor din Dâmboviţa!

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.