Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia: Ajutoare de urgență de la Guvern pentru 43 de familii dâmboviţene

Autor:

Data: 6 martie 2019, 20:04

  •  
  •  
  •  


 Marţi, Guvernul României   a aprobat un proiect de hotărâre pentru acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 2.029.800 de lei, pentru sprijinirea a 550 de familii și persoane singure din țară, afectate de calamități naturale, incendii, probleme grave de sănătate ori alte probleme sociale. În judeţul Dâmboviţa  s-a alocat  suma de 67.000 de lei, pentru 43 de familii şi persoane singure.

De asemenea, către 432 de familii și persoane singure din mai multe județe, între care și județul Dâmboviţa , vor fi acordate ajutoare de urgență în sumă totală de 1.427.500 de lei, acestea confruntându-se cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Din majoritatea anchetelor sociale rezultă că familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgență au membri cu grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată şi intervenţii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate în totalitate de către casele judeţene de asigurări de sănătate, precum şi respectarea regimurilor alimentare recomandate de medici. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgență nu au posibilitatea să obţină venituri din alte activităţi, având capacitatea de muncă redusă:

“ Statul social înseamnă un stat care se preocupă de bunăstarea fiecărui cetățean. Este tipul de guvernare care protejează grupurile sociale vulnerabile de sărăcie și excludere socială. Un guvern responsabil oferă fiecărui cetățean șanse egale și își asumă responsabilitatea publică față de cei care nu au resurse pentru a duce o viață mai bună. Este un principiu social și creștin de solidaritate și ajutor în momente de cumpănă pentru semenii noștri.

Guvernul României întruchipează un Stat al Bunăstării. Dovada este Hotărârea de Guvern aprobată în data de 5 martie 2019, prin care 550 de familii și persoane singure aflate în situații de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială vor fi ajutate. Executivul, prin intermediul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, a aprobat în acest scop acordarea de ajutoare de urgență în valoare totală de 2.029.800 lei.

De asemenea, 432 familii, dar și persoane singure care se confrunta cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune sociala vor beneficia de un sprijin guvernamental in valoare de 1.427.500 de lei.

La nivelul județului Dâmboviţa, de acest sprijin guvernamental, vor beneficia 43 de  familii. Valoarea ajutorului este de 67.000 de lei. Sumele de ajutor sunt cuprinse între 500 și 4000 de lei.

De multe ori, calamitățile naturale sau bolile grave precum cancerul, leucemia, bolile cardiace sau genetice, transplanturile de organe pot afecta nu doar persoana aflată în această situație, ci întreaga familie. Bugetele acestora se diminuează considerabil din cauza costurilor suplimentare pe care trebuie să le suporte pentru asigurarea tratamentelor medicale și a costurilor adiacente. Astfel, în multe cazuri, familiile celor aflați în suferință pot fi în situația de a nu putea asigura cele necesare traiului zilnic. Aceste situații pot genera cazuri în care un număr considerabil de familii se pot afla în situații care accentuează vulnerabilitatea socială și economică a acestora.

Salut această deschidere permanentă a Guvernului PSD-ALDE de a ajuta familiile aflate în nevoie și încurajez autoritățile locale să efectueze anchete sociale prin care să identifice și să ajute fiecare persoană aflată în astfel de situații grele.

Statul are obligația să întindă o mână de ajutor celor mai vulnerabile persoane din punct de vedere social, economic sau medical.” a declarat  deputatul  PSD, Claudia Gilia

Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială județene, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială care a transmis situațiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii și Justiției Sociale

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.