Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În ultima săptămână, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 121 incendii de vegetaţie

Autor:

Data: 4 martie 2019, 12:52

  •  
  •  
  •  

În perioada 25 februarie – 03 martie 2019, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 153 de evenimente: 13 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), 121 incendii de vegetaţie, 10 acţiuni pentru asigurare zonă şi nouă acţiuni pentru asistenţă persoane.

Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 165 cazuri medicale.

Subunităţile de intervenţie au desfășurat: un exerciţiu pentru antrenamentul personalului de intervenţie şi două acțiuni de recunoaștere în teren (pentru identificarea și evaluarea căilor de acces și intervenție).

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ.

Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă. De asemenea, a fost acordată asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării.

STOP incendiilor de vegetație!

Pe fondul încălzirii accentuate a vremii din ultima perioadă, unii cetățeni au demarat activitățile de igienizare a terenurilor. Îngrijorător este că această activitate se realizează prin arderea resturilor vegetale, a vegetației uscate și a miriștilor, fără a respecta prevederile legale care reglementează modul cum se efectuează aceste arderi.

Nu contează faptul că flăcările se propagă cu viteză foarte mare la vecinătăţi, punând în pericol gospodăriile din apropiere sau că suprafaţa incendiată se află în apropierea pădurii, existând riscul extinderii incendiului la fondul forestier. Pur şi simplu, aceste persoane dau foc şi părăsesc locul respectiv, fără a mai supraveghea arderea sau a se gândi la consecinţe.

Având în vedere creşterea alarmantă a numărului de incendii de vegetaţie din ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa face apel către cetățenii dâmboviţeni să limiteze aceste activități.

Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii, iar pentru stingerea acestora se consumă o cantitate mare de carburanţi, necesitând implicarea unui număr mare de resurse umane şi materiale.

Inspecţia de prevenire efectuează controale în teren pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate, valoarea sancțiunii fiind cuprinsă între 1000-2500 lei.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.