Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Crucea Roşie Română a dat startul proiectului – “IMPLICAREA SALVEAZĂ VIEȚI!”

Autor:

Data: 28 februarie 2019, 13:19

  •  
  •  
  •  

Crucea Roşie Română  implementează pe parcursul a 16 luni  proiectul – IMPLICAREA SALVEAZĂ VIEȚI! , cu finanţare  europeană.  În cadrul proiuectului au loc opt seminarii regionale. 

Deja un semniar regional s-a desfăşurat şi la Târgovişte în cadrul  acestui proiect.

Obiectivul general al proiectului constă  în consolidarea capacităţii Societatăţii Naţionale de Cruce Roşie din România (SNCRR) de a formula şi promova o alternativă cu impact naţional, la politica  publică  initiaţă de Guvern în domeniul prevenirii şi intervenţiilor în situaţii de urgenţă, în concordanţă cu Strategia de Consolidare a Administraţiei Publice.

Politica alternativă se va elabora sub denumirea de “Politica de ajutor umanitar în domeniul situaţiilor de urgenţă”.

Politica de ajutor umanitar in domeniul situatiilor de urgenta reprezinta un manual de bune practici, de interventie si sprijin cu pasi unitari si/sau standardizati in care se prezinta metodologia de alarmare, raportare, interventie, solicitarea de sprijin national sau international in cadrul miscarii precum si responsabilitati atribuite societatii civile, comunitatii.

Pregatirea si realizarea politicii alternative va avea la baza sesiuni de lucru pentru stabilirea masurilor in situatii de urgenta, cu focus specific pe tipuri de dezastre (cutremur, inundatii, alunecari de teren, canicula, incendiu, caderi masive de zapada), activitati de prevenire si reducere a impactului dezastrelor, informatiile fiind grupate si in concordanta cu timpul manifestarii acestora.

Realizarea obiectului general al proiectului respectiv dezvoltarea capacitatii de a elaborara alternativa la politica publica reprezinta promovarea unei culturi comunitare de prevenire si interventie in cadrul comunitatiilor in centrul careia sa fie cetateanul ca “PRIMUL SALVATOR”.

Obiectivul general al proiectului se realizeaza prin implicarea grupului tinta din toate regiunile tarii, in actiuni de analiza, elaborare si training, pe o perioada de 16 luni.

Membrii grupului tinta vor fi selectati, conform proceduriii de selectie, si apartin urmatoarelor categorii :

• reprezentanti ai ONG-urilor (inclusiv reprezentanti ai structurilor asociative ale autoritatilor administratiei publice locale);

• reprezentanti ai partenerilor sociali;

• personal din autoritatile si institutiile publice (personal de conducere si de executie);

Astfel in cadrul proiectului sunt vizate 400 persoane in grupul tinta reprezentanti ai institutiilor (minim 80% dintre acestia vor provin din regiunile mai putin dezvoltate)

2 persoane din cadrul IGSU nivel central

50 persoane din cadrul ISU judetean

50 reprezentanti ai Inspectoratelor Scolare Judetene,

50 reprezentanti ai Jandarmeriei,

50 reprezentanti ai Politiei,

100 reprezentanti Filialelor de Cruce Rosie,

50 reprezentanti ai Salvati Copiii,

10 reprezentanti ai Habitat for Humanity,

5 reprezentanti ai Caritas

5 reprezentanti ai Forumului FOND

28 UAT-uri si scoli din Regiunea Bucuresti Ilfov

Cei 400 membrii ai grupului tinta vor participa la seminarele regionale , workshopuri, precum si la sesiunile de instruire.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.