Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Cornul n-a apărut în Dâmboviţa. Răspunsul vicepreşedintelui CJ, Alin Manole numai lămuritor nu a fost şi rămâne că undeva în viitor elevii vor primi ce li se cuvine

Autor:

Data: 27 februarie 2019, 17:03

  •  
  •  
  •  

Consiliul Judeţean Dâmboviţa  a reuşit  în anul 2018, o “performanţă”, să  înscrie judeţul în lista celor în care încă nu se poate.

Deşi  a început şi cel  de-al doilea semestru  al anului şcolar  2018-2019, elevii din  Dâmboviţa nu primesc încă la şcoală  cornul, program pentru care este responsabil Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi pentru care administraţia judeţului a primit demult banii că să asigure livrarea de fructe, produse de panificaţie, lapte şi produse lactate.

Concret,  la această oră  se dă doar laptele. Programul “Laptele şi cornul” face parte din pachetul de măsuri pentru reducerea abandonului şcolar, care este în prezent de aproape 19%, ţinta europeană fiind aceea de a-l reduce la sub 10% până în 2020.

Este evident că în Dâmboviţa programul nu-si face treaba şi nu ajută la reducerea abndonului şcolar.Cornul elevilor încă  n-au aparut în Dâmboviţa.  Să nu mai vorbim de măr .  Guvernul a alocat 572 de milioane de lei programului “Cornul, laptele şi fructul” pentru anul scolar 2018 – 2019, în sedinta de Guvern din 12 iulie.

Consiliul Judeţean  Dâmboviţa încă nu spune  clar când va da alimentele copiilor. Nu o spunem noi  ci o  confirmă chiar vicepreşedintele CJ , Alin Manole  care  şi el plin de uimire  nu ştie o dată exactă când se va livra cornul în şcoli. Am  stat de vorbă vicepreşedintele CJ , Alin Manole   pe această temă în urmă cu două săptămâni şi atunci ne spunea că se va rezolva .

Am revenit telefonic la domnia sa, zilele acestea şi răspunsul vicepreşedintelui CJ cu atribuţii delegate de preşedinte,  Alin Manole, numai lămuritor nu a fost. Reiese că  preblema  are rezolvare şi rămâne că undeva în viitor elevii vor primi ce li se cuvine.

Realitatea este destul de tristă, însă mai mari judeţului,  ori nu ştiu , ori par indiferenţi.

Lipsa cornului a creat în multe dintre localităţile sărace ale judeţului o serie de probleme, printre care cea mai importantă este cea a absenteismului. Dacă masa pe care o primeau elevii, şi aceea destul de sărăcăcioasă, îi aducea la ore pe elevii cu situaţii financiare precare, aceasta fiind una dintre puţinele mese ale zile, lipsa cornului i-a făcut pe mulţi elevi să evite şcoala.

Astfel,  doamnele  învăţătoarele cumpără din buzunarul lor mici pacheţele pentru elevii care vin la ore fără mâncare, încercând astfel să evite momentele în care, în pauza mare, cei care nu au ce mânca la şcoală se uită cu jind la pacheţelele colegilor lor.

Avem dreptul, ca cetățeni ai județului Dâmboviţa, plătitori de taxe și impozite, cu drepturi și obligații stabilite prin Constituție și prin lege, să ne alegem conducători care să se preocupe de binele și bunăstarea noastră.  Cetăţenii  îşi doresc   un Consiliu Județean funcțional și asupra căruia să nu planeze niciun fel de suspiciune privind integritatea şi interesul pentru cetăţean.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.