Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Corneliu Ştefan i-a atitudine şi solicită Ministrului Dezvoltării, Introducerea la finanţare prin PNDL a proiectului “Modernizare, extindere şi dotare Şcoala Malu cu Flori”

Autor:

Data: 25 februarie 2019, 19:02

  •  
  •  
  •  

          Deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan se pare că nu a rămas indifirent în urma materialelelor de presă  publicate  de echipa Partener TV, cu privire  la  situaţia  Şcolii de la  Malu cu Flori,unde 180 de copii învaţă în doar patru clase  iar cancelaria a fost transformată în sală de curs pentru clasa zero iar cadrele didactice au cancelaria pe holul. 

Parlamentarul dâmboviţean deja   a adresat   lui Vasile-Daniel Suciu,Ministrul  Dezvoltării  o interpelare  ce are ca obiect: Introducerea la finanţare prin PNDL a proiectului “Modernizare, extindere şi dotare Şcoala Malu cu Flori”


“ Domnule ministru,

În România anului 2019, stat puternic racordat la cerinţele comunităţii europene, ţară în care noi, politicienii, luptăm pentru prosperitate, civilizaţie, confort, educaţie şi cultură, există încă, din păcate, numeroase enclave ale trecutului şi nepăsării. Locuri în care semeni de-ai noştri aşteaptă binele mult visat, fărâma de speranţă care să le inducă faptul că nu au fost uitaţi, că problemele lor au fost receptate şi rezolvate cu maximă atenţie.

La Malu cu Flori, în judeţul Dâmboviţa, acum, când ne pregătim pentru o nouă rundă a alegerilor europarlamentare, copiii nu au şcoală cu spaţii normale pentru desfăşurarea actului educativ în condiţii de confort şi eficienţă. De ani de zile, autorităţile şi cetăţenii din această comună au primit doar promisiuni că situaţia se va rezolva, dar nu s-a întâmplat nimic. În tot acest răstimp, elevii îşi desfăşoară cursurile în condiţii greu de descris, în două sau chiar mai multe schimburi, înghesuiţi în încăperi improprii. Se folosesc chiar şi holul şi cancelaria profesorlor pentru a putea face faţă, cât de cât, lipsei acute de spaţiu.

Domnule ministru,

Conform informaţiilor pe care le deţin, la Malu cu Flori funcţionează singura şcoală din mediul rural din România unde actul educativ se desfăşoară în astfel de condiţii dificile, nedemne pentru un stat european, pentru un stat care pune preţ pe educaţia copiilor noştri.

În 2017, a fost depusă la Ministerul pe care îl coordonaţi documentaţia necesară obţinerii de fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii Malu cu Flori, dar nu s-a primit niciun răspuns favorabil.

La începutul acestui an, mai precis în data de 22 ianuarie 2019, a fost retransmisă Anexa 3, prin care Primăria Malu cu Flori a solicitat, din nou, introducerea la finanţare prin PNDL a acestui obiectiv de investiţie.

Având în vedere că este singura şcoală din comuna Malu cu Flori, vă rog, domnule ministru, să vă aplecaţi atenţia asupra acestui proiect şi să faceţi tot ce depinde de dumneavoastră pentru finanţarea lucrărilor de modernizare, extindere şi dotare a Şcoalii Malu cu Flori, din judeţul Dâmboviţa.’’, acesta este conţinutul integral  al interpelării .

Citeşte şi: Romania anului 2019, judeţul Dâmboviţa, o şcoală unde 186 de elevi învaţă în două schimburi, în doar patru clase

 Deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan aşteaptă  răspus în scris la această interpelare. Pe acest subiect şi-a aplecat atenţia şi  preşedintele  PSD Dâmboviţa, Rovana Plumb, ministrul  Fondurilor Europene.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.