Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români, marcată la Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Dâmbovița

Autor:

Data: 23 februarie 2019, 12:12

  •  
  •  
  •  


Pe 24 februarie se celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români. Fiind o sărbătoare a dragostei, se poate spune că Dragobetele este echivalentul mioritic pentru Valentine’s Day.

Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale. Dragobete a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone.

Vineri, 22 februarie, la sediul  Bibliotecii Județene „I. H. Rădulescu” Dâmbovița,  a avut  loc un program dedicat zilei de Dragobete.

În deschiderea  evenimentului, elevii Liceului Teoretic „Petru Cercel” din Târgoviște, sub coordonarea  profesorului   Cătălina  Voicu,  coordonator  în  cadrul proiectului european ”Justice has no gender”- “Justiția nu are nici un gen”,, un proiect ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare a elevilor cu privire la elefectele negative ale stereotipurilor folosite în societatea românească față de persoanele cu dizabilități și care fac parte din anumite etnii, au prezentat un mesaj  mobilizator şi plin de emoţie ” Gândeşte dincolo  de tine!”

 Elevii coordonați de prof. Olivia Manuela Stănescu, au susţinut momente muzicale la pian .   Atmosfera de Dragobete a fost  completată  cu momentele  artistice susținute de elevii Liceului Teoretic „Petru Cercel” din Târgoviște, sub coordonarea doamnei bibliotecar Gabriela Stroescu. Evenimentul s-a încheiat  cu vernisajul Expoziție de flori handmade – realizată de prof. Popa Barbara și elevii Centrului Județean de Cultură Dâmbovița. La eveniment  a luat parte şi conducerea Bibliotecii Județene „I. H. Rădulescu” Dâmbovița,  prof.univ.dr. Agnes Erich,  managerul  Biblioteii şi  prof.  Alexandru Ştefănescu, şef Serviciu Relaţii cu Publicul al instituţiei.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.