Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu a vorbit la Târgovişte despre Modificarea Ordinului nr. 1171/2018 privind viza anuală de mediu

Autor:

Data: 22 februarie 2019, 21:05

  •  
  •  
  •  

Viceprim-ministrul Grațiela  Gavrilescu, ministrul mediului, s-a aflat vineri, 22 februarie 2019, într-o vizită de lucru în judeţul  Dâmboviţa, la Târgovişte.

 A mers la Agenţia  pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa şi la  Garda de Mediu  Dâmboviţa.

 Una dintre temele discutate la Târgovişte   a fost cea legată  de Modificarea Ordinului nr. 1171/2018 privind viza anuală de mediu.  După vizita la cele două instituţii, viceprim-ministrul Grațiela  Gavrilescu a susţinut o conferinţă de presă la sediul ALDE Dâmboviţa, alături  de preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, secertarul  ALDE Dâmboviţa, Bogdan Manole,consilierul  municipal  Dumitru Barbu .

Ministrul Grațiela Gavrilescu  a explicat pe înţelesul tuturor că vor exista termene-limită la care agenţii economici îşi pot reînnoi autorizaţiile de mediu, în funcţie de perioada pentru care a fost eliberată.

Toţi agenţii economici care au autorizaţie de mediu sau autorizaţie integrată de mediu obţinute de la 1 ianuarie până la 31 august vor merge la obţinerea vizei anuale începând cu anul 2020, dar trebuie să ţină cont de faptul că trebuie să meargă să notifice Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului, conform legii, cu 60 de zile înainte de expirarea autorizaţiilor. În acest fel, Agenţia va avea timp să parcurgă întreaga procedură, inclusiv cu vizita pe teren.

Societăţile care au autorizaţie de mediu sau autorizaţie integrată de mediu obţinute în lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie (2018, n.r.) vor veni la viza anuală în 2019, începând din septembrie, cu 60 de zile mai devreme.

Ministerul Mediului a publicat, joi, în dezbatere publică proiectul de Ordin privind aprobarea procedurii pentru aplicarea vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu.

Potrivit referatului care însoţeşte Ordinul de ministru publicat în consultare publică, în perioada 15 noiembrie 2018 – 31 ianuarie 2019, la nivel naţional, trebuiau să solicite aplicarea vizei anuale un număr de 23.813 de agenţi economici. Dintre aceştia, au solicitat aplicarea vizei doar 3.017 agenţi economici.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.