Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Turnul Chindia, atracția standului Consiliului Județean Dâmbovița la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României

Autor:

Data: 21 februarie 2019, 17:15

  •  
  •  
  •  


Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României (TTR) se desfasoară între 21 şi 24 februarie 2019, în Pavilioanele B1 si B2 din Centrul Expozitional ROMEXPO.Cea de-a 41-a ediţie a Târgului de Turism al României promovează cele mai convenabile vacanţe pentru 2019. Şi Judeţul Dâmboviţa, participă la Târgul de Turism al României.

Consiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal ”Curtea Domnească” din Târgoviște dar şi Primăria Târgovişte vor promova, în acest interval, în calitate de participanți, atracțiile și potențialul turistic al județului Dâmbovița şi al municipiului Târgovişte. La deschidere a fost prezentă Luciana Cristea, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Alături de reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, la standul de promovare a județului Dâmbovița, au fost și reprezentanții CERES Pucioasa, care au prezentat celor interesați facilitățile existente în stațiunea balneoclimaterică Pucioasa.

Atracția standului Consiliului Județean Dâmbovița a fost Turnul Chindia, prezentat sub forma unei replici de 2 m înălțime, dar și două panouri pentru fotografii, care întruchipează personaje de la Curtea Domnească,  din perioada medievală și cu chipul cărora vizitatorii pot realiza poze drept amintire. Precizăm că, ulterior evenimentului, panourile anterior amintite vor fi expuse la Curtea Domnească din Târgoviște. Alături de acestea, mai sunt expuse armuri și duplicate ale unor arme de secol XV-XVI, scopul fiind acela de a evidenția rolul de cetate istorică pe care l-a avut Târgoviștea, în calitate de fostă cetate de scaun. De asemenea, vizitatorii au la dispoziție diferite materiale informative privind atracțiile turistice din județ.    

Mai mult decât atât, sâmbătă, 23 februarie 2019, Orchestra Populară ”Chindia”, alături de Ansamblul Folcloric ”Junii Valahi”, va susține un moment artistic în cadrul târgului.

Târgul de Turism al României, organizat anual la ROMEXPO, este cea mai cunoscută și importantă acțiune de promovare a zonelor turistice din România, desfășurată pe plan național,. Ajuns la cea de-a 41-a ediție, târgul se bucură, ca și în anii precedenți, atât de participarea autorităților locale și a instituțiilor de stat de profil, cât și a operatorilor și agențiilor economici privați, care desfășoară activități în domeniu.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.