Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Propaganda mincinoasă și manipulatorie a PNL, legată de creșterea alocației pentru copii, criticată dur de senatorul PSD Dâmboviţa, Titus Corlăţean

Autor:

Data: 20 februarie 2019, 20:32

  •  
  •  
  •  


Senatorul Titus Corlățean a ieşit public  în conferinţa de presă a PSD Dâmboviţa  şi a   venit cu explicaţii   clare   privind motivele care au stat la baza votului negativ acordat amendamentelor Partidului Național Liberal care  vizau  creşterea pensiior și a alocațiilor pentru copii. Senatorul  social- democrat  nu a ezitat nicio  clipă şi a spus clar şi răspicat  că liberalii  au dat dovadă de populism și neștiință de carte doar pentru a mai câștiga ceva capital social.

Pensiile și alocațiile pentru copii se măresc dar nu datorită PNL și pentru că în cele din urmă Guvernul PSD- ADLE a identificat soluția bugetară.

 Senatorul  Titus Corlăţean  a spus  că amendamentul privind creșterea alocațiilor de stat pentru copii prin care PNL  a încercat să-și atragă capital electoral, era eronat, imposibil de aplicat, calculele sunt greșite, astfel încât suma propusă ar fi  insuficientă pentru majorările cerute iar sursa de finanțare propusă de PNL este, în mod greșit, fondul pensiilor.  De altfel, liberalii nu au ştiut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituţii, nu şi pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocaţiile.Așadar, propunerea liberalilor este profund ilegală, drept pentru care s-au căutat soluții de către coaliția aflată la guvernare pentru ca alocațiile majorate să ajungă cu adevărat la toți copiii.În acest sens, după ce Legea Bugetului de stat va fi promulgată si publicată in Monitorul  Oficial, Guvernul va emite OUG pentru a reglementa în mod corect și legal majorarea alocațiilor de stat pentru copii. Sursa de finanţare o constituie majorarea deficitului de stat. Astfel, deficitul total general consolidat estimat, ajunge la  2,76% din BIP urmând a se face corelările necesare în cuprinsul Legii Bugetului de stat.

Majorarea alocațiilor de stat pentru copii este prevăzută în Programul de Guvernare pe care majoritatea parlamentară PSD-ALDE dorește să-l pună în practică pentru că și l-a asumat ad litteram.

Potrivit Legii nr. 61/1993, alocația de stat pentru copii este o formă de ocrotire acordată de către stat, fără discriminare, tuturor copiilor din România. De această alocație beneficiază toți copiii cu vârsta de până la 18 ani, dar ți tinerii trecuți de majorat, cu condiția ca aceștia să frecventeze cursurile învățământului liceal sau profesional.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.