Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, la ora bilanţului pe 2018 şi priorităţi pentru anul 2019

Autor:

Data: 20 februarie 2019, 19:35

  •  
  •  
  •  


Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa a găzduit  o conferinţa de presă  în cadrul  căreia prof.univ.dr. Agnes Erich,  managerul  Biblioteii şi  prof.  Alexandru Ştefănescu, şef Serviciu Relaţii cu Publicul al instituţiei au  prezentat principalele  activităţi desfăşurate în 2018 , dar şi programul stabilit pentru acest an.

Biblioteca deţine peste 330.000 de publicaţii de diverse tipuri (cărţi şi periodice tipărite, cărţi şi periodice în format electronic, audio book-uri, documente grafice, vederi, fotografii, CD-uri, DVD-uri, manuscrise, microfilme, documente cartografice, sigilografice şi maximafilie). În colecţiile bibliotecii se găsesc numeroase publicaţii cu caracter bibliofil şi cărţi considerate aparţinând patrimoniului naţional.

În 2018 , 9995 de dâmboviţeni au fost atraşi de colecţia variată de cărţi aflată în posesia bibliotecii. În jur de 2.045 de tineri şi-au făcut un  abonament pentru a avea acces la colecţia de cărţile bibliotecii, iar alţi 7950 şi-au „reînnoit” permisul . Conform datelor prezentate, cel mai mare interes pentru lectură îl au elevii şi studenţii dar nu trebuie neglijată nici dorinţa de a se documenta a celor trecuţi de vârsta a doua.

Programele pentru anul 2019 cuprind dezvoltarea serviciilor de informatizare ale bibliotecii şi diversificarea, adecvarea permanentă a politicilor de achiziţii pentru optimizarea cerinţelor de lectură a utilizatorilor structurate pe tipuri mici, medii, mari. Şi în acest an, manifestările ştiinţifice şi profesionale tematice, aflate pe agenda Bibliotecii „I.H. Rădulescu”, vor fi continuate.

Proiectul Ora să ȘTIM

Prof.univ.dr. Agnes Erich,  managerul  Biblioteii Judeţene „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa  ne-a vorbit şi despre Proiectul Ora să ȘTIM ce se desfăşoară în judeţul nostru la nivelul a 20 de biblioteci .

Proiectul se bazează pe studii ştiinţifice care arată că, în special la vârsta şcolii primare, abordarea subiectelor şi întrebărilor legate de ştiinţă, tehnologie, informatică şi matematică (ŞTIM) au impact asupra modului în care copiii se exprimă şi a formării abilităţilor lor de lectură.

Activităţile vor genera un interes deosebit faţă de comunicarea verbală şi alte forme de comunicare, deoarece copiii trebuie să identifice şi să descrie fenomenele cercetate şi să-şi exprime gândurile şi ideile. Implementarea proiectului „Ora să ŞTIM“ în România este gestionată de Fundaţia Progress.

Ca o primă etapă, formatorii asociaţi Fundaţiei Progress vor instrui 130 de bibliotecari din România după un curs de bază ce va fi găzduit de Biblioteca Naţională a României. Aceştia vor preda modalităţi de asociere a cărţilor de copii cu tematica ŞTIM adecvată vârstei şi vor fi urmate de activităţi practice. Următorul pas va fi ca bibliotecarii să citească săptămânal copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani, din cărţile cu tematică ŞTIM. Pentru a le ajuta în acest scop, bibliotecile vor primi cutii de cărţi gratuite special selectate şi materiale dezvoltate de Fundaţia Progress ce oferă sugestii de activităţi.

.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.