Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

 VIDEO. Preşedintele executiv PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan : Alocări pe care le primeşte judeţul Dâmboviţa pentru investiţii majore

Autor:

Data: 18 februarie 2019, 19:46

  •  
  •  
  •  


Preşedintele executiv interimar al PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan a  ieşit în cadrul unei conferinţe de presă  cu cifre şi date exacte privind  bugetul pe anul 2019.  Parlamentarul  a spus că bugetul  de pensii în acest an  este pe excedent  ca urmare a politicilor  Guvernului României. Mai mult, bugetul este echilibrat şi concentrat atât
pe susţinerea politicilor sociale  cât şi pe susţinerea politicilor de dezvoltare.   Liderul  social-democrat  a vorbit şi despre alocările pe care le primeşte judeţul Dâmboviţa pentru investiţii majore ce contribuie la dezvoltarea judeţului.  

 Pentru Universitatea „Valahia”  Târgovişte  sunt  prevăzute alocări  pentru  trei investiţii  majore:

  1. Spații de învățământ în cadrul Universității Valahia-  suma de 2980 mii lei.
  2. Spații de învățământ, etapa a doua. Amfiteatru cu 500 de locuri în cadrul Universității Valahia – 900.000 lei
  3. Centru de cercetare în domeniul vehiculelor electrice-  200.000 lei

 Deputatul Corneliu Ştefan a vorbit şi despre investiţiile ce vizează  drumurile naţionale  ce tranzitează  judeţul Dâmboviţa, cu alocări prevăzute la Ministerul Transporturilor .

 DN 71 este scos la licitație, sumele sunt prevăzute în bugetul de stat, din bani europeni,  sumele sunt alocate, din punct de vedere financiar nu exista nicio problemă.

DN 7 Bâldana-Titu, suma propusă pentru anul 2019 în fişa bugetului de stat este de 250.747 mii de lei,  există o contestaţie, însă deputatul   Corneliu Ştefan  sperăm ca în vara anului 2019 să înceapă efectiv lucrările la acest tronson de drum   chiar dacă unii  cobesc .

Un   alt obiectiv de  investiţii  al Ministerul Transporturilor pe raza județului Dâmbovița  vizează punerea în siguranță pod pe DN 72, peste râul Dâmbovița, la Viișoara, suma alocată pentru acest an fiind de 8209 mii lei.

Evacuare ape pluviale comuna Tărtășești, pe DN 7, este un alt obiectiv de investiţii   cu o alocare de 12.000 mii lei.

 Deputatul Corneliu Ştefan a făcut precizări  legate şi de sumele din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pentru anul 2019, în anul 2018 Guvernul a alocat județului, în speță Consiliului Județean, suma de 11.562 mii lei, anul acesta avem prin Legea bugetului de stat avem alocată suma de 13.874 mii lei.

Legat de alocările din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale în anul 2019, este cea mai mare creștere la nivelul județului, anul trecut județul a primit 89.000 mii lei, anul acesta județul primește 439.792 lei, bani care sunt pentru echilibrarea bugetelor locale din județul Dâmbovița.

 Deputatul Corneliu Ştefan   a dat asigurări  că   toate  unitățile administrativ teritoriale care au contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală au finanțare prevăzută până la sfârșitul anului 2019.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.