Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. ”ABC –ul emoțiilor”, implementat de Agenţia Naţională Antidrog în parteneriat cu Primăria Târgovişte,ISJ Dâmboviţa şi Casa Corpului Didactic

Autor:

Data: 14 februarie 2019, 13:27

  •  
  •  
  •  

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA)Dâmboviţa , implementează pentru al doilea an , în parteneriat cu Inspectoratul Școlar  Dâmboviţa, Primăria Târgovişte și Casa Corpului Didactic , proiectul ”ABC –ul emoțiilor”destinat elevilor din clasele I și a II-a.

La Primăria Târgovişte a avut loc  o conferinţă de presă  pe această temă, unde au participat : primarul Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu , subcomisar de poliţie Nicoleta
Bobe în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA)Dâmboviţa, inspector şcolar adjunct,prof.Cristina Stroe şi nu în ultimul rând  prof.dr. Daniela Barbu, directorul Casei Corpului Didactic Dâmboviţa

Suportul de curs pentru elevi este finanţat de Primăria Târgovişte  care a dat , astfel expresie interesului şi implicării în problemele reale ale comunităţii.  Proiectul se implementează în 10 unităţi şcolare din Târgovişte.

”ABC-ul emoțiilor”, este un proiect de formare şi consolidare a abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de droguri, punând accent pe conştientizarea de sine, abilităţile de comunicare asertivă, gestionarea emoţiilor negative, abilitatea de a face faţă presiunii grupului şi de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă.

 Şi inspectorul şcolar adjunct, prof. Cristina Stroe a subliniat importanţa proiectului   pentru că există  foarte mulţi copii care prezintă deficite la nivelul competenţelor emoţionale şi sociale  şi riscă să dezvolte probleme serioase, atât în timpul copilăriei, a adolescenţei cât şi a vieţii adulte.

A avut loc şi cursul de formare profesională  continuă a cadrelor didactice care au învăţat alfabetul emoţiilor.  Prin proiectul  denumit sugestiv „ABC-ul emoţiilor”, dascălii  au dobândit cunoştinţe  prin care să faciliteze dezvoltarea abilităţilor emoţionale ale elevilor din clasa I şi a II-a.

Şi în anul şcolar 2018-2019, specialiştii ANA urmăresc, prin derularea acestui proiect la nivel naţional, dezvoltarea emoţională a elevilor din clasele I şi a II-a, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri pentru aproximativ 14.100 de copii, creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a unui număr de 28.200 de părinţi referitor la importanţa factorilor de risc şi de protecţie familiali legaţi de consumul de droguri, precum şi formarea unui număr de 705 de cadre didactice, în vederea implementării proiectului.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.