Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Comuna Tătărani, transformată în şantier: Se lucrează la Şcoala Căprioru, dispensarul uman din Căprioru

Autor:

Data: 11 februarie 2019, 20:19

  •  
  •  
  •  


 În comuna dâmboviţeană Tătărani, sunt în execuţie investiţii importante  cu finanţare prin PNDL 2 şi se lucrează în acest moment .Vorbim  despre reabilitarea şi modernizarea Şcolii Căprioru şi dispensar medical în satul Căprioru. Edilul Constantin Pătru ne-a declarat că deja au fost decontate zilele acestea , lucrări în valoare de 260.000 de lei pe proiectul ce vizează reabilitarea şi modernizarea Şcolii Căprioru. Se lucrează  de zor  şi la dispensarul medical.

Reabilitarea reţelei de apă potabilă din satul Gheboieni, o mare urgenţă

Primarul comunei dâmboviţene, Constantin Pătru ne-a vorbit şi despre necesitatea unei investiţii urgente în satul Gheboieni  privind  reţeau de apă potabilă din satul Gheboieni   care este foarte veche  şi când ţi-e lumea mai dragă cedează, gospodăriile  rămânând fără apă potabilă.

Situaţia este destul  de dificilă ,însă  edilul este  încrezător că lucruri se vor rezolva atâta timp cât este  prins  în POIM, un proiect privind o parte din   reţeaua de apă  pentru satul Gheboieni şi  totodată autorităţile de la Tătărani  speră într-un sprijin din partea  instituţiilor abilitate în rezolvarea  apei potabile în satul Gheboieni.

Modernizarea iluminatului public în comuna Tătărani, o prioritate pe agenda administraţiei locale

O altă investiţie importantă  pentru comunitatea din Tătărani este modernizarea iluminatului public. Administraţia de la Tătărani a reuşit să modernizeze  cu bani de la bugetul local o parte din reţeaua de iluminat public însă ar mai fi nevoie de 500.000 de lei pentru finalizare. În acest sens , administraţia a depus un proiect pe PNDL 2 însă nu a primit finanţare. Încrezător , edilul Constantin Pătru a spus că   mai speră ca din economiile pe PNDL 2, să primească şi comuna Tătărani  finanţare pentru continuarea modernizării iluminatului public.

Tătărani pregătește primul proiect pentru PNDL 3, introducerea reţelei de gaz metan

Comuna  Tătărani  se numără printre localităţile   cu o administrație care a realizat proiecte eligibile ce au obținut finanțări guvernamentale sau europene.

 Edilul Constantin Pătru  ne-a mărturist  că  acum se lucrează deja la un nou proiect pentru rețeaua de alimentare cu gaz din comună .  De anul acesta , se pare că  va exista un PNDL3 care finanţează exclusiv proiecte pentru introducerea şi extinderea reţelei de gaz metan, cu finanţare de 98% de la Guvern.

 Cămin Cultural ultramodern în satul Gheboieni

 La acest moment, comunitatea din Tătărani  beneficiază de o investiţie foarte importantă, un cămin cultural ultramodern în satul Gheboieni. Investiţia  a fost realizată prin CNI şi a avut o valoare de 846.498 lei cu TVA. Prin intermediul programului derulat de CNI, asupra clădirii căminului cultural, s-au efectuat lucrări de consolidare, de termoizolare a clădirii, schimbarea tâmplariei exterioare şi reabilitare instalaţii electrice, termice şi sanitare. De asemenea, căminul cultural, beneficiază acum de o sală de festivităţi cu o capacitate de aproximativ 190 de locuri. Prin modernizarea şi extinderea acestui obiectiv de investiţii s-a urmărit creşterea nivelului de educaţie şi socializare a cetăţenilor prin participarea la activităţi culturale, dezvoltarea activităţilor culturale în mediul rural în corelare cu programele de dezvoltare rurală şi creşterea participării locuitorilor (copii, tineri, adulti, vârstnici) din mediul rural la activităţi culturale.  

Edilul Constantin Pătru ne-a vorbit şi despre bugetul pe 2019, cu bune şi rele iar la finalul întâlnirii  a ţinut să sublinieze că localitatea are  16 proiecte pentru diferite obiective de investiţii, în concluzie, comuna Tătărani este şantier în lucru.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.