Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

LDP Dâmboviţa şi-a retras utilajele de pe DJ 714 Moroeni- Padina datorită lipsei de comunicare din partea CJ

Autor:

Data: 1 februarie 2019, 16:11

  •  
  •  
  •  

Lipsa de comunicare şi implicare din partea CJ Dâmboviţa din ultimele 24 de ore dar şi din zile trecute , a dus la decizia conducerii LDP Dâmboviţa de-a retrage ultilajele de deszăpezire de pe DJ 714 Moroeni-Padina -Peştera.

După cum ştim de mai bine de o săptămână, drumarii de la LDP şi cu sprijin de la SDN muncesc fără încetare la deszăpezirea drumului însă munca le-a fost îngreunată în permanenţă fie de ninsoare, fie de avalanşe. chiar joi, alte două avalanşe au avut loc pe DJ 714 şi au fost prinse sub zăpadă două utilaje de deszăpezire. Imediat, conducerea LDP a înştiinţat CJ Dâmboviţa despre pericolele care au loc pe DJ 714 Moroeni-Padina -Peştera .

Mai mult, LDP a solicitat clar, conducerii CJ , un punct de vedere cu privire la desfăşurarea acţiunilor de deszăpezire pe DJ 714 Moroeni-Padina -Peştera în perioada următoare având în vedere pericolele care sunt.

” Având în vedere situația existentă în zona montană pe drumul județean 714, unde în ultimele zile cantitățile de precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie au fost foarte mari, lucru constatat și cu ocazia vizitei în teren din data de 30.01.2019 de către reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița (dl. Vicepreședinte – Ec. Manole Mihai-Alin și dl. Director General al Direcției Generale de Infrastructură Locală – Ing. Dinu Vasile), precum și corespondența dintre Consiliul Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița cu privire la drumul în cauză, prin adresa nr. 591/1892/31.01.2019 am rugat administratorul drumului județean 714 în data de 31.01.2019 orele 13.00 să ne comunice de urgență dacă mai intervenim cu lucrări de întreținere curentă pe timp de iarnă pe acest drum și dacă acceptă suplimentarea cu utilaje (buldoexcavatoare, buldozer, etc.) necesare asigurării stării sale de viabilitate. 

            În aceeași dată, 31.01.2019, orele 15.30, am încunoștiințat Consiliul Județean Dâmbovița prin adresa nr. 598/1926/31.01.2019 că în jurul orei 14.30 pe drumul județean 714 în zona Cabanei Bolboci a avut loc o nouă avalanșă, care a surprins două utilaje ce acționau pentru deszăpezirea sectorului de drum în cauză, și de această dată neproducând victime. Luând în considerare faptul că zona prezintă în continuare risc de producere de avalanșe, pentru a putea efectua în condiții optime lucrările de întreținere curentă pe timp de iarnă a acestui drum, am solicitat ca administratorul drumului județean să dispună verificarea și punerea în siguranță a drumului județean 714 din punct de vedere al acestor pericole, întrucât dacă un astfel de fenomen surprinde un autovehicul există un mare risc de a produce victime, opinând că acest lucru poate constitui o situație de urgență. Am precizat în adresă și faptul că avalanșa s-a produs ulterior formulării și înregistrării primei noastre solicitări la registratura Consiliului Județean Dâmbovița, solicitare la care am așteptat răspuns, iar în lipsa unui răspuns ferm am făcut cunoscută intenția noastră de a nu mai interveni pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă a drumului județean 714.

Astăzi, 01.02.2019, ținând cont de adresele amintite și de faptul că nu am primit un răspuns oficial la acestea din partea administratorului drumului județean, în speță Consiliul Județean Dâmbovița, anunțăm oficial că începând cu orele 16.00 încetăm activitatea de întreținere curentă pe timp de iarnă a drumului județean 714, până la confirmarea clară din partea Consiliului Județean Dâmbovița că vom putea interveni în continuare pe acest drum, decizie pe care i-am adus-o la cunoștință și Consiliului Județean Dâmbovița prin adresa nr. 626/01.02.2019, înregistrată la sediul instituției sub nr. 2042/01.02.2019.” se arată într-un comunicat remis de către LDP Dâmboviţa, în urmă cu câteva minute

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.