Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Raed Arafat ia în calcul propunerea primarului dâmboviţean ,Dorinel Soare ca urgenţele din zona Niculeşti, Butimanu, Crevedia, să fie preluate fie de Ambulanţa Buftea sau Ambulanţa Săftica

Autor:

Data: 29 ianuarie 2019, 10:18

  •  
  •  
  •  

Dr. Raed Arafat , secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă    a avut o întâlnire de lucru  cu preşedinţii subfilialelor Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Dâmboviţa.

Au fost prezenţi foarte mulţi primari dâmboviţeni.  S-au discutat foarte multe probleme  legate  de sistemul medical de urgenţă cu care se confruntă comunităţile dâmboviţene .

 De exemplu, primarul comunei Niculeşti, Dorinel Soare  a adus în discuţie o problemă foarte importantă şi anume cea legată de  urgenţele preluate de Ambulanţa Dâmboviţa din zona Niculeşti, Butimanu, Crevedia . Concret, edilul i-a transmit  secretarului Raed Arafat, că  oamenii aşteaptă  ceva timp să ajungă la urgenţă o ambulanţă  trimisă fie din staţia Târgovişte sau din substaţiile Răcari sau Bilciureşti.

  Mai mult, edilul comunei Niculeşti, Dorinel Soare  a spus că timpii de aşteptare dar şi timpul de transport al pacientului până la Spitalul Târgovişte, la o distanţă de 60 de km  ar putea fi redus  dacă urgenţele  ar fi duse direct către spitalele din capitală, distanţa fiind de doar 25 de km  şi dacă totodată urgenţele  ar fi preluate fie de Ambulanţa Buftea  care se află la o distanţă de 15 km de Niculeşti, 1 km de Crevedia  sau de Ambulanţa Săftica.

Edilul Dorinel Soare a spus că   situaţia ar putea fi rezolvată    în  baza ORDINULUI Nr. 1765 din 22 decembrie 2006 privind arondarea judeţelor la centrele regionale, luându-se în considerareregiunile de dezvoltare socio-economică din care fac parte, precum şi distanţele aeriene şi terestre dintre un spital judeţean şi un anumit centru regional.

Dr. Raed Arafat , secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a arătat deschis , ba mai mult, a spus că pe baza unei adrese scrise şi unei discuţii cu ministrul Sănătăţii , lucrurile îşi vor găsi rezolvare.

Edilul comunei Niculeşti, Dorinel Soare   a trimis deja  adresa către dr. Raed Arafat , secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă .

Spitalele din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman sunt arondate centrului universitar Bucureşti, respectiv unităţilor sanitare regionale de tip IA şi IB din municipiul Bucureşti.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.