Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Mica Unire, prin ochii elevilor, la Liceul Teoretic “Ion Ghica” Răcari

Autor:

Data: 24 ianuarie 2019, 11:44

  •  
  •  
  •  

Mica Unire  făurită sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza din 24 ianuarie 1859, act prin care s-a constituit statul român modern, a fost sărbătorită,  aşa cum se cuvine, cu mic, cu mare, elevi, profesori, membri ai comunității locale, la Liceul Teoretic “Ion Ghica” Răcari.   

A avut  loc  simpozionul”Oameni și Vremuri – 24 Ianuarie 1859″, despre Mica Unire.  În deschiderea programul festiv , a adresat un gând directorul liceului, prof. Alexandru Mitru.

 A urmat  rememorarea principalelor  evenimente petrecute în urmă cu 160 de ani de către elevii Răcări, în versuri, cântece şi scenete.

 Edilul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu  a adresat câteva gânduri  prin care să sublinieze atât importanța evenimentului cât și legătura strânsă dintre școală si comunitatea locală, precum și plăcerea cu care vine întotdeauna în mijlocul elevilor și cadrelor didactice.

 Ori de câte ori, are prilejul, edilul Marius Caravețeanu, vorbeşte despre nevoia de cunoaștere a istoriei  şi subliniază   faptul că un neam care nu-și cunoaște istoria este ca un copil care nu-și cunoaște părintele.

Actul de la 24 ianuarie 1859 a reprezentat unul din primele momente de solidaritate ale românilor.  Acest mesaj   a fost transmis  de cadrele didactice şi autorităţile  locale  din Răcari şi tinerei generaţii, care trebuie să înţeleagă semnificaţia unor astfel de evenimente pentru perpetuarea lor în conştiinţa naţională. 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.