Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Seminarul de instruire a preşedinţilor subfilialelor Crucii Roşii Dâmboviţa

Autor:

Data: 22 ianuarie 2019, 19:13

  •  
  •  
  •  

Pe parcursul  a trei zile, la Sinaia  are loc un seminar de instruire al Crucii Roşii Dâmboviţa. Este vorba  despre tradiţionalul seminarul de instruire a preşedinţilor subfilialelor aparţinând Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – filiala Dâmboviţa.

Principalele teme supuse atenţiei în cadrul întâlnirii de lucru au vizat atât aspectele relevante care contribuie la fundamentarea activităţii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – filiala Dâmboviţa, cât şi normele legislative în baza cărora funcţionează.

Prin acest seminar   se pune accentul şi   pe optimizarea  activităţii subfilialelor, care să ofere alternative de dezvoltare adaptate la necesităţile din teritoriu. Gazdele acestui seminar au fost inspectorul  de specialitate al Crucii  Roșii Dâmbovița,  Gheorghe Popescu şi secretarul Eugen Florea.

De la eveniment nu a lipsit Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, care  a subliniat, în cadrul unei scurte intervenţii, importanţa conlucrării dintre Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi Crucea Roşie Română, punând accentul pe metodele care stau la baza acestui parteneriat dar şi pe nevoile din teritoriu.

Seminarul   a avut drept scop  şi atingerea unor subiecte cheie, legate de management, lucrul în echipă, principalele reglementări cu privire la organizarea unei filiale, stimularea voluntarilor şi alte lucruri de interes care să conducă la optimizarea activităţii Crucii Roşii.

Silviu Lefter,directorul Crucii Roșii Române, a subliniat importanţa conlucrării dintre instituțiile statului şi Crucea Roşie Română, punând accentul pe metodele care stau la baza acestui parteneriat. Nu a omis să sublinieze că Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa  este una de top ce trebuie luată drept exemplu şi de alte filiale din ţară.

Col. Vorel Matei, inspectorul  șef al IJJ Dâmbovița a prezentat  un raport privind rolul forțelor de ordine în intervenția la dezastre. Asigurare pază proprietăți și bunuri ale populației afectate. Modalități comune de intervenție în situații de dezastre – Jandarmerie/ Crucea Roșie Dâmbovița.

Şi inspectorul şcolar general prof. Ion Sorin a ţinut să puncteze  rolul important pe care îl are Crucea Roşie Dâmboviţa în cadrul activităţilor desfăşurate în  unităţile şcolare dâmboviţene .

Participanţii la seminar au fost  reprezentanţi ai   celor 89  de subfilialele de Cruce Roşie din Dâmbovița, voluntari cu ajutorul cărora Filiala Dâmbovița implementează cu succes proiectele umanitare la nivelul judeţului nostru.    Nu au lipsit invitaţii de la CJ Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgovişte, parlamentari .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.