Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Mihai Eminescu celebrat la Răcari în cadrul evenimentului cultural ’’Ceaiul de la ora 5’’

Autor:

Data: 16 ianuarie 2019, 0:25

  •  
  •  
  •  


La Răcari, primul eveniment al anului 2019  , ’’Ceaiul  de la ora 5’’,  a fost  un moment  cultural deosebit dedicat sărbătorii  a 169  de ani de la nașterea  marelui poet naţional  Mihai  Eminescu dar și Zilei  Culturii Naționale. Evenimentul a fost organizat de  Primăria Răcari în colaborare cu Liceul Teoretic “Ion Ghica”,  impulsul fiind dat  de edilul Marius Caraveţeanu  cel care a  făcut pentru început oficiile de gazdă.  S-a  început  cu intonarea imnului național al Românie. Elevi, cadre didactice, preoţi,  invitaţi dar și simplii oameni au fost prezenți  la ’’Ceaiul  de la ora 5’’, pentru a-și arăta aprecierea pentru opera marelui poet, Mihai Eminescu. 15  ianuarie, este o zi importantă pentru toți românii, iar ’’Ceaiul  de la ora 5’’arată că în Răcari,  cultura este la loc de cinste şi că trebuie să lăsăm poezia lui Mihai Eminescu să vorbească pentru noi.  Două ore a durat evenimentul dedicat marelui poet naţional  Mihai  Eminescu dar și Zilei  Culturii Naționale.

Ca de fiecare dată elevii de seamă ai Liceului  “Ion Ghica” Răricari ne-au surprins cu gânduri şi  impresii deosebite.

 De la Răcari nu au lipsit invitaţii deosebiţi: Sorin Diaconescu , profesorul Honorius Moţoc şi  prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu  , care ne-au împărtăşit concluziile  acestui evenimet deosebit.

Cu ocazia zilei de 15 ianuarie, Primăria Răcari îşi păstrează  tradiţia şi a premiat şi anul acesta elevii de la concursurile organizate cu această ocazie.  Edilul Marius Caraveţeanu a rămas plăcut impresionat de implicarea şi dăruirea liceenilor  pentru cultură.  Ba mai mult,  unul dintre elevii răcăreni cu rezultate deosebite  a primit o veste minunată şi anume va primi o sponsorizare pentru  susţinerea  pregătirii şcolare.  Pe surse, se pare că sponsorul este chiar prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu.

Noi, românii  avem datoria să ne cinstim poetul național și trebuie să avem dragostea pentru Eminescu în suflet și el să fie permanent un model de urmat.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.