Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Autorităţile judeţene au prelungit restricțiile de circulație pe DJ 713.Drumarii de la LDP sunt pregătiţi să intervină după ce viscolul se opreşte

Autor:

Data: 16 ianuarie 2019, 11:42

  •  
  •  
  •  

După cum ştim, încă de marţi dimineaţă, circulaţia a fost închisă pe DJ 713  în zona montană dâmboviţeană.

S-a luat această decizie , ca urmare a producerii unei avalanşe. În cursul zilei de marţi, vicepreşedintele CJ, Alin Manole ,  directorul LDP Dâmboviţa, Cristian Avanu, drumarii şi salvamontiştii au fost în teren, au analizat toată zona şi s-a stabilit clar că mai există zone cu risc mare de avalanşă.

Drumarii au încercat ore bune în cursul zile de marţi să înlăture zăpada de pe DJ  713 însă munca a fost în zadar din cauza viscolului.  S-a decis   închiderea DJ 713.  

În cursul zilei  de miercuri, autorităţile au anunţat că restricțiile de circulație din zona montană dâmbovițeană pe DJ 713  se prelungesc, în condițiile codului galben, care vizează zona Padina – Peștera, aflat încă în vigoare până astăzi, 16 ianuarie a.c., la ora 20.00.

În cadrul ședinței de analiză  la care au participat reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, Serviciului Public Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița și conducerea Societății de Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița (SC LDP), s-a semnalat riscul de repetare a producerii avalanșelor în mai multe puncte în zona de aproximativ 2 km, de la Cabana Dichiu și până la limita județului Dâmbovița cu județul Prahova, pe DJ 713.

Precizăm faptul că intervențiile specifice pentru deszăpezire, în condiții de siguranță, precum și identificarea și analizarea de către salvamontiști a perimetrelor care reprezintă risc de avalanșe, nu se pot realiza decât la încetarea fenomenelor meteorologice extreme, respectiv vânt și viscol intens.

  Menționăm că marţi, 15 ianuarie, sectorul de drum, de circa 2 km, blocat în urma avalanșei, a fost degajat cu utilajele SC LDP de zăpada existentă pe carosabil, însă, în urma vântului puternic din cursul nopții, în dimineața de miercuri, traseul era din nou impracticabil circulației rutiere.

            Recomandăm participanților la trafic:

– accesul în zona Padina – Peștera, pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Bolboci (mal drept) – Peștera, pe acest sector acționând în permanență utilajele SC LDP, pentru menținerea în circulație (recomandare valabilă până când va fi redeschis traseul DJ 713);

– informarea prealabilă de către particpanții la trafic, înainte de a pleca pe munte, asupra itinerariului și prognozei meteo și, totodată, echiparea corespunzătoare pentru anotimpul rece, atât în ceea ce privește vestimentația, cât și dotarea autovehiculelor;

– evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe timp de viscol și ninsoare.

 În continuare, Consiliul Județean Dâmbovița, alături de ceilalți factori implicați: Instituția Prefectului Județului Dâmbovița, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I Dâmbovița”, Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița, Serviciul Public Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița și Societatea Comercială Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA depun toate eforturile pentru reducerea perioadei de aplicare a restricțiilor de circulație pe traseul DJ 713.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.