Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Primul Club ”Prietenii cărților” şi-a deschis porţile la Bilciureşti. Iniţiativa aparţine deputatului Claudia Gilia, preşedinte OFSD Dâmboviţa

Autor:

Data: 16 ianuarie 2019, 13:05

  •  
  •  
  •  

Deputatul Claudia Gilia, preşedinte OFSD Dâmboviţa  a demarat   un proiect  foarte important dar şi îndrăzneţ prin care doreşte revigorarea activităţii culturale, creative și educative a comunităților dâmboviţene. 

 De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie, prin implicarea directă a deputatului  Claudia Gilia  a fost deschis primul Club ”Prietenii cărților”, proiect  ce va fi implementat în fiecare localitate din județul nostru. Evenimentul a avut loc  în comuna dâmboviţeană Bilciurești.

De asemenea, deputatul Claudia Gilia  a donat bibliotecii din comuna Bilciurești o serie de lucrări de referință ale literaturii române.

În Anul cărții, anul 2019,  femeile social-democrate dâmboviţene, conduse de deputatul Claudia Gilia, preşedinte OFSD Dâmboviţa  vor organiza mai multe acțiuni prin care se doreşte revigorarea activităţii culturale, creative și educative a comunităților dâmboviţene:  “ Împreună cu Organizația de Femei a PSD Dâmbovița voi derula o serie de acțiuni prin care să încurajăm lectura în rândul tinerilor și să sprijinim comunitățile care au înțeles că dezvoltarea locală este posibilă doar prin implicare și educație.

Astfel, în Anul cărții, anul 2019, vom organiza o serie de acțiuni prin care dorim să revigorăm activitatea culturală, creativă și educativă a comunităților noastre:

–        vom colecta cărți pentru a fi donate școlilor și bibliotecilor din mediile defavorizate;

–        vom organiza concursuri de lectură în școli și biblioteci locale;

–        vom sprijini și implica profesorii (inclusiv pe cei pensionați) în acțiuni de tipul ”Școala după Școală” pentru a-i ajuta pe elevii aflați în risc de abandon școlar să aibă rezultate mai bune la învățătură;

–        vom sprijini cu burse, rechizite, haine și bani de transport școlar o parte dintre elevii care au rezultate foarte bune la învățătură, dar care nu au o situație materială bună;

–        vom sprijini școlile care se vor implica în diferite acțiuni artistice/culturale.

Doar prin astfel de acțiuni putem redirecționa privirea tinerei generații de pe tablete și telefoane pe cărțile atât de importante în viața oamenilor. Vom implica tinerii în viața comunității și îi vom sprijini pe copiii care au talent și vor să-și continue studiile. 

România nu are nevoie de mult: are nevoie de exemple că se poate și dorim ca bunele practici să fie extinse ulterior la toate comunitățile noastre.

Eu cred că, în Dâmbovița, putem încerca noi să dăm acest exemplu – să citim alături de copii, să îi ajutăm să-și găsească un drum în viață cu ajutorul școlii și, sunt sigură, că exemplul nostru se va multiplica și în alte comunități.

Am făcut astăzi primul pas, la Biblioteca din Comuna Bilciurești, unde copii Școlii generale din localitate au organizat un eveniment destinat celebrării personalității marcante a culturii române, Mihai Eminescu, intitulat ”Dor de Eminescu”. Am deschis astăzi primul Club ”Prietenii cărților”, proiect pe care doresc să îl implementăm în fiecare localitate din județul nostru.

Îi felicit pe copii pentru pasiunea cu care au recitat versurile marelui poet, dar și pe profesorul coordonator, doamna Ducea Marioara Iuliana, un cadru didactic devotat meseriei pe care o exercită și pe doamna bibliotecar Simion Maria, care a fost o gazdă foarte bună.” a afirmat deputat Claudia Gilia

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.