Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Dacă situaţia o va impune pe DJ 713-Dichiu, se va lua măsura detonării pe porţiunile cu risc însemnat de avalanşă

Autor:

Data: 15 ianuarie 2019, 11:26

  •  
  •  
  •  

Zăpada depusă în strat gros în ultimele săptămâni în zona montană dâmboviţeană,  dar şi ninsoarea din ultimele ore,  au început   să facă probleme drumarilor şi salvamontiştilor, deja, pe DJ 713, în zona Dichiu  , marţi de dimineaţă  s-a produs  o avalanşă  destul de mare care a surprins  şi un utilaj de deszăpezire  de la LDP Dâmboviţa,   ce se afla  în timpul serviciului.

 Din fericire drumarii nu au păţit niimic. Imediat s-a dat  dat alerta  în rândul salvamontiştilor care s-au pus în mişcare spre locul unde s-a produs avalanşa. La faţa locului s-a deplasat imediat şi directorul LDP Dâmboviţa, cristian avanu.      

Într-un timp foarte repede cu ajutorul unui alt utilaj  s-a reuşit înlăturarea zăpezii provenită din avalanşă şi totodată a fost scoasă şi maşina de deszăpezire .

Citeşte şi: VIDEO. AVALANŞĂ PE DJ 713 , ÎN ZONA DICHIU. DJ 713 A FOST ÎNCHIS DIN CAUZA AVALANŞEI

După cum ştim, imediat după producerea avalanşei, IPJ Dâmboviţa prin Serviciul Rutier  a dispus închiderea circulaţiei  pe DJ 713 Cabana Cuibu Dorului-Dichiu, pe o perioadă nedeterminată.

 În zona montană au fost trimişi şi  un echipaj pompierii din cadrul Centrului Operaţional ISU Dâmboviţa, condus de lt.col Marius Gătej .  Nu au lipsit nici jandarmii montani de la Zănoaga.

Deja salvamontiştii dâmboviţeni, au pornit în recunoaştere să vadă   care sunt porţiunile cu risc însemnat de avalanşă din zona montană dâmboviţeană.

Cel mai probabil, dacă  se va stabili în urma analizei în teren că  mai există porţiuni cu risc însemnat de avalanşă, cu siguranţă, autorităţile abilitate din Dâmboviţa  vor lua măsura detonării pe porţiunile cu risc însemnat de avalanşă.

 Potrivit inspectorului şef al ISU Dâmboviţa, col. Mihăiţă Păun, dacă este nevoie de o detonare pe porţiunile cu risc de avalanşă, ISU Dâmboviţa va solicita sprijinul IGSU. Pirotehniştii  din cadrul IGSU sunt cei abilitaţi  să facă aceste detonări  iar securitatea zonei  se va asigura de  către echipele de salvamont.

Aşa cum am spus , dacă situaţia o va impune, se va lua măsura  detonării  zăpezii pentru siguranţa iubitorilor muntelui care vor veni în zona Padina-Peştera

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.