Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputat Claudia Gilia: România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene şi va susține UNITATEA UE, COEZIUNEA, SIGURANȚA și o PIAȚĂ ECONOMICĂ UNICĂ!

Autor:

Data: 11 ianuarie 2019, 7:40

  •  
  •  
  •  

Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei române la UE s-a desfăşurat, joi seară, la Bucureşti, la Ateneul Român, în prezenţa a numeroşi politicieni români dar şi a liderilor Uniunii Europene. Preşedinţii Comisiei Europene – Jean-Claude Juncker, Consiliului European – Donald Tusk, Parlamentului European – Antonio Tajani şi Colegiul Comisarilor se află la Bucureşti  pentru două zile pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE.

Deputatul  Claudia Gilia  a participat la Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei române la UE s-a desfăşurat, joi seară, la Bucureşti, la Ateneul Român. A fost present şi deputatul Corneliu Ştefan.

 “ Este o responsabilitate uriașă și o ocazie unică pentru țara noastră. Românii au susținut într-o majoritate covârșitoare două proiecte de țară: aderarea la NATO și UE. Astăzi, a devenit realitate cel de-al treilea proiect național: România, timp de șase luni, va fi capitala în care se vor lua cele mai importante decizii la nivel european! 

Va fi o perioadă cu multe provocări: vom avea alegeri pentru Parlamentul European, vor exista proiecte legislative care trebuie adoptate într-un termen extrem de scurt, vom pregăti Summit-ul UE de la Sibiu și va trebui să găsim un consens în dosarul Brexit! În plus, trebuie negociate atât bugetul multianual al UE, cât și remodelarea viitorului UE. Iată doar câteva dosare care vor arăta că România contează și poate face față unor provocări cu adevărat globale.
Am convingerea că România are expertiza necesară și oameni pregătiți să facă față acestei provocări uriașe. Avem experți, funcționari și demnitari publici care cunosc foarte bine problemele de la nivel european și, la final, se va vedea că România poate aduce plus valoare proiectului european în ansamblu. 

România s-a bucurat de aderarea la UE și a beneficiat de toate avantajele oferite de acest ”club select”. Iată câteva exemple: țara noastră și-a dublat PIB-ul din momentul aderării și până astăzi, cetățenii au uitat ce înseamnă vize sau taxe consulare – pot călători, munci și studia în orice țară europeană, nu plătesc tarife la telefonia mobilă sau suprataxe pentru alte bunuri economice.
România va susține UNITATEA UE, COEZIUNEA, SIGURANȚA și o PIAȚĂ ECONOMICĂ UNICĂ!
Voi participa activ la toate activitățile ce-mi revin în calitate de deputat și voi susține ca românii din țară și diaspora să beneficieze de toate drepturile consemnate de tratatele UE. Sper să găsim și rezolvări la dosare precum: intrarea țării noastre în spațiul Schengen, mai multe fonduri pentru domenii de interes pentru România (agricultură, educație, cercetare, dezvoltare etc.) sau remodelarea viitorului UE.

Sper ca toate forțele politice să fie responsabile și să transformăm împreună toate ocaziile în reușite, să transpunem toate proiectele în legi și, în final, să avem cât mai mulți cetățeni europeni mulțumiți.’’, a declarat deputatul Claudia Gilia

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.