Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Preşedintele Ionel Petre : Programul Rabla pentru electrocasnice şi bilanţul ALDE Dâmboviţa

Autor:

Data: 27 decembrie 2018, 14:32

  •  
  •  
  •  


 Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a abordat  o serie de subiecte  legate de Programul Rabla pentru electrocasnice, de legile împotriva cămătariei și în favoarea debitorilor, dar și legea dării în plată cu stabilirea criteriilor de impreviziune.Începând de miercuri, 19 decembrie 2018, românii, şi implicit dâmboviţenii, beneficiază de un nou program, „Rabla pentru electrocasnice”, finanţat din Fondul pentru Mediu.

Potrivit liderului ALDE Dâmboviţa, finanţarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, din categoriile maşini de spălat, frigidere, combine şi lăzi frigorifice, congelatoare, aparate de aer condiţionat. Bugetul acestui program este de 20 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 60.000 de vouchere. Valorare voucherului este de la 200 lei la 400 lei, cuantumul fiind diferit în funcţie de produsul electrocasnic şi clasa energetică a acestuia.

„Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament electric şi electronic eligibil, în schimbul predării unui echipament uzat echivalent. Persoana fizică poate achiziţiona mai multe echipamente în schimbul predării unui număr echivalent de echipamente uzate, beneficiind astfel de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie. Pentru a beneficia de finanţare, cetăţenii trebuie să acceseze aplicaţia electronică de pe site-ul Administraşiei Fondului pentru Mediu şi să urmeze paşii de înscriere în program. Suma finanţată de AFM se scade de către comerciantul validat din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziţionate prin program, iar diferenţa este suportată de către persoana fizică, din surse proprii. Astfel românii, dâmboviţenii, vor beneficia imediat de voucherul acordat în cadrul acestui program”, a declarat preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre.

Nu în ultimul rând , a făcut şi un  bilanţ al activităţii  din anul  2018,  la nivelul ALDE Dâmbovița.

Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre  a spus că anul 2018 a fost un an de consolidare a filialei județene, de construcție de noi organizații locale. Mai mult, a ţinut  să puncteze  faptul că ALDE Dâmboviţa  a devenit o filială, un partid atractiv, și  că  toată degringolada  de care dă dovadă PNL  în acest moment, și de ce nu, și situația  din  PSD, le oferă un culoar de dezvoltare . Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre   a mai spus  că în acest context   se simt obligați să  facă performanță şi că au șanse mari să devină  al doilea partid politic la nivel județean. La conferinţa de presă alături de Ionel Petre au mai fost : Bogdan Manole, Dumitru Barbu, Aurel Socoteanu, Cristian Vălu.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.