Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Urgia iernii din zona montană dâmboviţeană Moroeni-Padina –Peştera: Opt utilaje de la LDP acţionează în zonă

Autor:

Data: 26 decembrie 2018, 11:15

  •  
  •  
  •  

Urgia iernii şi-a spus cu adevărat cuvântul  în zona montană dâmboviţeană Moroeni-Padina –Peştera în ultimele 48 de ore.

Viscolul şi ninsoare  nu au încetat în ultimele 48 de ore în zona montană dâmboviţeană Moroeni-Padina –Peştera. Potrivit şefului Salvamont Dâmboviţa, profesor Doru Deaconescu, aşa  iarnă nu a mai fost de 25 de ani, 48 de ore  a viscolit şi  a nins iar stratul de zăpadă a ajuns la 1 metru iar în unele zone depăşeşte. 

În aceste 48 de ore, patru utilaje de deszăpezire de la LDP Dâmboviţa au acţionat  însă viscolul le-a îngreunat munca. Vântul a suflat tare, îndeosebi în zona înaltă, la altitudini peste 1800 m, cu rafale de peste 90…100 km/h. Ninsoarea a fost viscolită și vizibilitatea a scăzut semnificativ.

Având în vedere că în unităţile de cazare din zona montană dâmboviţeană Moroeni-Padina –Peştera şi-au petrecut Crăciunul peste 200 de turişti iar astăzi, 26 decembrie se întorc spre casă, drumarii de la LDP îi sfătuiesc să aibă răbdare ca utilajele să-şi facă treaba, având în vedere că alte patru utilaje au sosit de la Târgovişte în zonă pentru a reuşi să poată  să deszăpezească toate căile de acces şi să nu se  facă blocaje pe drum. Se lucrează  la deszăpezirea pe  DJ713 , DJ713A , DJ714

Ținând cont de informările meteo :

“At. meteo “Cod Galben” – vânt cu viteze de 90-120 km/h ce spulberă puternic zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 de metri, zona de munte de peste cota 1800m și de prevederile AND525/2011 -Normativul privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice , Tabelul 3 :

Nivel de intervenție 1

-Deszăpezirea drumului pe minim o bandă de circulație – 8 ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite

-Deszăpezirea drumului pe toată partea carosabilă – 24 de ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite

SC Lucrări Drumuri și Poduri SA, societate care are in grijă lucrările de intreținere pe timp de iarnă a acestor drumuri județene vă aduce la cunoștința că vom actiona cu un număr semnificativ de utilaje pentru a mentine în stare de viabilitate aceste drumuri, in limita condițiilor meteo.

Vă vom informa telefonic asupra condițiilor de circulație pe aceste sectoare de drum, in funcție de condițiile meteo viitoare.

Vă rugam să aveți în vedere informarea turiștilor cu privire la condițiile meteo și de circulație pe aceste drumuri. Recomandăm ca turiștii să aștepte informarea noastră telefonică a operatorilor de turism din zonă, din cursul zilei de astăzi, 26.12.2018, referitoare la condițiile de circulație pe aceste drumuri, înainte de a porni la drum.a declarat directorul  general LDP Dâmboviţa, Avanu Mihail Cristian

Situaţia este monitorizată în teren chiar de directorul  general LDP Dâmboviţa, Avanu Mihail Cristian.

În aceste 48 de ore de viscol şi ninsore, jandarmii dâmboviţeni au avut de muncă. Mai multe maşini au rămas  blocate prin zăpadă dar jandarmii le-au venit în ajutor.

Jandarmii şi salvamontiştii sunt la datorie  alături de drumarii de la LDP Dâmboviţa.

Cu toate capriciile ei, iarna a creat un decor de poveste în zona montană dâmboviţeană Moroeni-Padina –Peştera.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.