Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. 23 decembrie, o seară de poveste , sute de colindători, cu mic cu mare, au colindat Primăria Voinești

Autor:

Data: 24 decembrie 2018, 13:50

  •  
  •  
  •  


Colindul  este una dintre cele mai răspândite datini la români din Ajunul Naşterii Domnului, denumit şi Ajunul Crăciunului. Astfel, începând cu noaptea de 23 spre 24 decembrie, de la miezul nopţii şi până la revărsatul zorilor, uliţele satelor răsună de glasul colindătorilor care urează pe la casele gospodarilor pentru sănătate, fericire şi prosperitate în anul ce vine şi de la care primesc daruri (colindeţe) în bani sau produse: nuci, covrigi, mere, colaci etc.

În zonele rurale, colindul păstrează încă frumuseţea şi emoţia de altădată, cetele de colindători mergând pe uliţe şi cântând „Noi umblăm să colindăm”. În comuna dâmbovițeană Voinești, tradiția este păstrată cu sfințenie de la cel mai mic până la cel mare, în frunte cu administrația locală condusă de primarul Gabriel Dănuț Sandu și viceprimarul Constantin Popa.

În seara de 23 decembrie, sute  de colindători, cu mic cu mare, au colindat Primăria Voinești. De10 ani , în seara de 23 decembrie, administrația de la Voinești îi așteaptă pe colindători la primărie cu vin fier, suc și cornuri calde.Tot la primărie vin și unii gospodari care–i așteaptă și ei pe colindători cu covrigi sau eugenii. Este o adevărată seară de poveste la Voinești. Nu lipsesc nici oaspeții deosebiți.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.