Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. La Ghimpaţi: Marşul Tricolorului ,ceremonial religios şi militar şi plantarea unui platan în memoria sublocotenentului Barbu Petre Marian

Autor:

Data: 23 decembrie 2018, 13:44

  •  
  •  
  •  


Pentru a face gesturi mari, eroice, chiar supreme, nu trebuie să te naști într-o familie sau localitate mare, bogată și puternică. Sublocotenentul  Barbu Petre Marian, a demonstrat acest lucru în urmă cu 29 de ani, când  şi-a dat viaţa  în 1989 alături de cei mai curajoși români pentru libertatea și democrația pe care le considerăm azi lucruri comune.

Barbu Petre Marian s-a născut la Ghimpaţi, oraşul Răcari, la 29.06.1969, într-o familie de ţărani. Tatăl Niculae şi mama Iulia au crescut o familie formată din doi băieţi şi două fete. În 1988 s-a încorporat la unitatea militară din Boteni, paraşutist. În timpul revoluţiei din 1989, a fost chemat la unitate militară din Boteni, de unde a fost trimis la TVR, în misiune de luptă, însă eroul martir a căzut pentru libertate, adevăr şi dreptate. Ghimpățenii  îşi plâng   eroul  martir , sublocotenentul  Barbu Petre Marian, fost parașutist în Armata Română la Boteni. Primăria și Consiliul Local  Răcari, ghimpățenii  și mulți invitați de seamă, au adus  şi anul acesta un pios omagiu eroului  martir , sublocotenentul  Barbu Petre Marian.

Ceremonialul  de omagiere   a eroului Barbu Petre Marian, anul acesta a început  cu Marşul Tricolorului-în premieră la Ghimpaţi . Cu mic , cu mare, toţi ghimpăţenii dar şi autorităţilr din Răcari precum şi invitaţi de seamă  precum  camarazi de armă ai lui Barbu Petre Marian, generalul de brigadă (r.) Marius Dumitru Crăciun şi prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu au pornit cu tricolorul pe ritmuri de fanfară de la Biserica din Ghimpaţi  până la Monumentul eroilor ghimpățeni

În acordurile fanfarei  a fost intonat imnul  şi s-a deschis oficial ceremonialul. Un sobor de preoți  a oficiat o slujbă de pomenire a eroului  martir , sublocotenentul  Barbu Petre Marian.Au fost depuse coroane de flori la Monumentul eroilor ghimpățeni. Nu au lipsit alocuțiunile din partea primarului Marius Caravețeanu, generalului de brigadă (r.) Marius Dumitru Crăciun și nu în ultimul rând  prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu. Nu au lipsit momentele emoționate , recital de poezie de către  un adolescent ghimpățean precum și un concert de colinde  pregătit de preotul Nicolae Mihail- Parohia Ghimpați.

 Frigul şi vântul tăios nu i-a dat înapoi pe ghimpăţeni şi au purtat tricolorul b de 100 de metri prin tot satul Ghimpaţi .

Momentul  special a fost plantarea unui platan în memoria sublocotenentului  Barbu Petre Marian în Cartierul Tinerilor din Ghimpaţi.

O nouă filă s-a scris în istoria oraşului Răcari, satul Ghimpaţi, lucru confirmat şi de primarul Marius Caraveteanu.

 Începând cu 22 decembrie 2018, generalul de brigadă (r.) Marius Dumitru Crăciun   a devint cetăţean al Ghimpaţiului şi asta pentru că  a intrat în posesia unui teren  în Cartierul Tinerilor din Ghimpaţi unde îşi va construi o casă şi va locui.

 Într-o notă  de sărbătoare solemnă, generalul de brigadă (r.) Marius Dumitru Crăciun    şi-a arborat drapelul pe noul teren care il deţine în Ghimpaţi.

La un foc de tabără, cu toţi au socializat şi au împărtăţit gânduri şi emoţii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.