Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Investiţiile majore ale comunei Ocniţa, realizate în anul 2018

Autor:

Data: 21 decembrie 2018, 14:05

  •  
  •  
  •  

Eduard Barcă, primarul comunei dâmboviţene Ocniţa, a realizat bilanţul activităţii pe acest an.

Putem spune că anul 2018 a fost unul destul de bun în ceea ce priveşte  dezvoltarea şi implementarea proiectelor cu impact asupra comunităţii din  Ocniţa. Prin GAL, Primăria Ocniţa a implementat cu succes două proiecte.  

Unul dintre proiecte  a vizat  dotarea Primăriei cu echipamente IT și mobilier.   Echipamentele IT, adică calculatoare  și programe cu licență , erau de mare  necesitate pentru buna desfășurare a  activităţii compartimentelor din cadrul primăriei.   Primăria avea în dotare calculatoare și mobilier cu o vechime de peste 12 ani .  Investiția a fost posibilă prin accesarea fondurilor nerambursabile  prin AFIR. Valoarea totală a proiectului a fost de 100.000 de lei.  

Tot cu finanțare prin AFIR, Primăria Ocnița a achiziționa şi un tractor multifuncțional. Utilajul are  și alte  echipamente anexe cum ar fi o sărăriță, o lamă de deszăpezire  dar și un utilaj cu care se va tăia crengile copacilor.  Utilajul poate fi folosit la lucrări în comună atât pe timp de vară cât și pe timp de iarnă. Valoarea utilajului este de 50.000 de euro fără TVA.

Se lucrează  şi la infrastructura rutieră a comunei, se vor termina de asfaltat în 2019, 6 km de  străzi

Au început în luna noiembrie şi lucrările de asfaltare cu finanţare prin PNDL privind  modernizarea mai multor străzi, în total 6 km. La acest moment, vremea nu mai permite să se facă asfaltări, lucrările vor fi reluate în forţă , în primăvara anului 2019.

 Moş Crăciun a sosit cu bani de la Guvern pentru  o nouă investiţi  în  comuna Ocniţa

Edilul Eduard Barcă nu a ezitat să-şi anunţe  comunitatea că la începutul săptămânii acesteia, alte 16 miliarde  lei  au ajuns prin PNDL  la Ocniţa. Cu aceşti bani se va realiza un pod şi calea de acces în cartierul Veteranilor. Modernizarea infrastructurii rutiere în acest cartier este  un obiectiv aşteptat de foarte multă vreme.  În acest cartier, accesul se face prin albia râului. Cu bani de la bugetul local, administraţia demarase  amenjarea unui pod provizoriu, acum lucrurile se vor schimba radical având în vedere că Guvernul a alocat banii necesari pentru investiţie. Anul viitor, cartierul Veteranilor  îşi va schimba radical faţa.

 Edilul Eduard Barcău a ţinut să mulţumească  Guvernului României pentru alocarea pe care a făcut-o comunei Ocniţa.

Tot în comună au mai fost realizate şi câteva investiţii la şcoală cu bani de la bugetul local.

Următiți materialul video pentru a afla care sunt și celelalte proiecte majore ce au fost realizate sau care sunt în plin proces  de implementare  în comuna  Ocnița , în perioada următoare.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.