Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Corneliu Ştefan: Legea Pensiilor, votată în Camera Deputaţilor restabileşte un echilibru în societatea românească

Autor:

Data: 19 decembrie 2018, 12:56

  •  
  •  
  •  


Legea pensiilor  a fost votată miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, care este şi for decizional în acest caz.Marți, deputaţii au adoptat un amendament la proiectul legii sistemului unitar de pensii, potrivit căruia în definiţia pensionarului a fost introdusă şi persoana încadrată în GRAD de handicap grav care a realizat o treime din stagiul complet de cotizare: “ Legea Pensiilor pe care am votat-o astăzi în Camera Deputaţilor restabileşte un echilibru de care societatea românească avea nevoie.

Actul normativ elimină inechităţile dintre bărbaţi şi femei, dă posibilitatea românilor să-şi cumpere vechime în muncă, pornind de la stagiul obligatoriu de cotizare de minimum 10 ani, introduce serviciul militar, masteratul şi doctoratul în stagiul de cotizare şi reduce vârsta de pensionare pentru grupele I şi II de muncă.

Legea, aşa cum a fost gândită de reprezentanţii #PSD, prevede, de asemenea, ca punctul de pensie să crească anual. Totodată, pensiile sunt diferenţiate în funcţie de numărul de ani lucraţi şi scade vârsta de pensionare pentru mamele cu mai mult de trei copii. Toate pensiile vor fi recalculate, cu precizarea că cele aflate în plată nu vor scădea!

Viitorul va demonstra că actul normativ pe care l-am adoptat astăzi răspunde unor nevoi fireşti de pace socială şi se înscrie în spiritul normalităţii europene pe care ne-o dorim cu toţii.” , a declarat deputatul PSD Dâmboviţa

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.