Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

12 locuinţe ANL, recepţionate în comuna Potlogi

Autor:

Data: 10 decembrie 2018, 10:10

  •  
  •  
  •  

12 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepționate joi, 6 decembrie 2018, în Comuna Potlogi, județul Dâmbovița. Locuințele (1 apartament cu o cameră, 1 apartament cu 2 camere și 10 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Constantin Brâncoveanu, nr. 67, cu regim de înălţime St+P+2E (subsol tehnic + parter + 2 etaje).Acestea sunt primele locuințe finalizate, până în prezent, în localitatea Potlogi, în cadrul Programului ANL de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii.În județul Dâmbovița, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 1.070 de unități locative.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 5396 din 31 iulie 2018și valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.578,57 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.