Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. La Târgovişte, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi marcată printr-o expoziţie inedită

Autor:

Data: 3 decembrie 2018, 19:34

  •  
  •  
  •  

Pe data de 3 decembrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.Persoanele cu dizabilităţi sunt oameni ca și noi, doar că au nevoie de mai multă atenție, sunt oameni asemenea nouă care trăiesc alături de noi. Pentru a-i cunoaște nu ne rămâne decât să fim deschiși unui dialog sincer ce va avea drept finalitate înlăturarea barierelor mentale și un imens câștig pentu societate.
Şi la Târgovişte, a fost marcată cum se cuvine Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. În acest scop, pe platoul Prefecturii au fost instalate două corturi ale Crucii Roșii Dâmboviţa , unde a fost amenajată o expoziţia dedicată sărbatorilor de iarnă. Obiectele expuse au avut ceva aparte, pentru că au fost realizate cu multă dăruire de către copii din Centrul de zi pentru copii cu dizabilități din cadrul DAS Târgovişte , condus de Elena Simion , şi de la Centrul de zi pentru copii cu autism și sindrom Down ”Sfânta Maria” Târgovişte , condus de Cristina Bârgăoanu.
Aceşti copii cu dizabilitati şi suflete curate, au confecţionat cu multă dragoste obiectele pentru a realiza aceasta expozitie. Felicitări, icoane pictate pe sticlă sau lemn sunt numai câteva din minunăţiile care au ieşit din mâinile celor mici.
Obiectele nu au avut un preţ fix. Cine a vizitat expoziţia şi a dorit să achiziţioneze un obiect , într-o puşculită a lăsat cât a dorit .Cei care au cumpărat un produs, au mulţumirea că au oferit o şansă acestor copii. Banii strânşi din vânzarea obiectelor vor fi folosiţi de reprezentanţii centrelor pentru a le face micuţilor o bucurie de sărbători.
Ziua de astăzi poate fi ziua în care începem să privim către acești oameni , să le sesizăm abilitățile și rolul lor în societatea românească .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.