Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Drapel lung de 100 m, purtat pe străzile Târgoviştei şi arborat la Turnul Chindia

Autor:

Data: 29 noiembrie 2018, 13:46

  •  
  •  
  •  

Celebrarea Marii Uniri la Târgovişte a continuat joi, 29 noiembrie 2018, printr-o nouă acţiune dedicată Centenarului. Gerul năprasnic de afară nu a reprezentat un impediment pentru desfăşurarea evenimentului.
La iniţiativa Şcolii Gimnaziale ”Vasile Cârlova” din Târgovişte, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgoviște, Complexului Muzeal Curtea Domnească și al Inspectoratului Şcolar Județean Dâmbovița, un drapel lung de 100 m a fost purtat de câteva sute de elevi și preşcolari provenind de la unități de învățământ târgoviștene- Liceul Teoretic ”I.H. Rădulescu”, Colegiul National ”Ienăchiţă Văcărescu”, Liceul ”Voievodul Mircea”, Liceul Tehnologic Auto, Colegiul Economic ”Ion Ghica” , Școala Gimnazială ”I. Alex. Bratescu-Voinesti” Târgoviște, dar şi copii de la Grădiniţa cu program prelungit “Alexandrina Simionescu Ghica” Târgovişte
Acţiunea a avut loc pe traseul: Piata Mihai Viteazul (Casa Sindicatelor) – Bulevardul Libertăţii- Calea Domnească- Curtea Domnească – Turnul Chindiei unde drapelul a fost arborat pe turn.
Din program nu au lipsit momentele artistice şi hora Unirii. Edilul Cristian Stan a semnat si pentru Unirea cu Basarabia.
Şi cele trei autobuze în culorile tricolorului ce au pornit de la Iași într-o caravană prin țară, dar și în Republica Moldova și Ucraina au ajuns joi, laTârgovişte . Proiectul din anul Centenarului a fost elaborat de Primăria Iași iar autobuzele găzduiesc un muzeu despre momentele semnificative ale istoriei României Mari. ”Caravana Unirii” va circula până pe 1 decembrie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.