Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ziua de 1 Decembrie 2018 – Centenarul Marii Uniri – va fi sărbătorită la Târgoviște într-un cadru festiv extraordinar

Autor:

Data: 27 noiembrie 2018, 15:21

  •  
  •  
  •  

Primarul Cristian Stan a susținut o conferință de presă alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și președintele CJ  Dâmbovița,Daniel Comănescu, în cadrul căreia a prezentat programul manifestărilor dedicate Zilei de 1 Decembrie-Centenarul Marii Uniri și  nu în ultimul rând a fost prezentat și  programul pentru Sărbătorilor de Iarnă.

Ziua de 1 decembrie 2018 – Centenarul Marii Uniri – va fi sărbătorită la Târgoviște într-un cadru festiv, prin intermediul spectacolului folcloric extraordinar ”Noi suntem români!”

Pe scena din Piața Tricolorului va urca, alături de Orchestra Populară Chindia, a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Ansamblul folcloric ”Codrulețul” din Găești, cu o serie de suite de dansuri populare din Muntenia, dar și cu obiceiuri din cadrul ceremonialului sărbătorilor de iarnă.

 Simona Dinescu, un nume important al folclorului dâmbovițean și național, va încânta publicul prezent cu melodiile care au consacrat-o.

Pentru prima dată la Târgoviște, va urca pe scena îndrăgita interpretă de folclor din zona etnografică a Banatului, Nicoleta Voica. Ne va bucura sufletele nu doar cu melodii populare, ci și cu piese patriotice.

     De asemenea, marcând tot o premieră, tânărul interpret Grigore Gherman va fi prezent pentru prima dată în Cetatea de Scaun a Valahiei. Născut la Cerănăuți, iubind încă din copilărie folclorul românesc, a făcut pasul peste hotarele vremelnice și, de câțiva ani, se numără printre interpreții tineri de folclor cu numeroase premii câștigate în festivaluluile și concursurile de profil.

Pe 1 Decembrie,pe lângă o serie de manifestări specifice,seara se va aprinde Bradul de Crăciun și iluminatul festiv.

Întregul eveniment se va termina cu retragerea de torțe, la care participă 100 de militari, cărora li se alătură Fanfara Chindia Brass, mărșăluind pe traseul magazinuuil 1001 articole, CEC, Prefectura Dâmbovița, unde domnul prefect va primi onorul și se va intona Imnul de Stat al României, Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” și Mănăstirea Stelea.

Pe 14 decembrie,la Târgoviște va sosi Moș Crăciun.

Evenimente 

01 decembrie,

  • Ora 11:00 – Parada Militară și activități festive
  • Ora 12:00 – plantarea unui stejar în fața Primăriei
  • Ora 16:00 – spectacol de teatru istoric, concert coral, muzică folk
  • Ora 18:00 – Aprinderea bradului de Crăciun și inaugurarea Orășelului și a Târgului de Crăciun
  • Ora 18:15 – Concert de muzică folclorică – Centrul Județean de Cultură Dâmbovița 

02 – 13 decembrie, ora 17:30 – spectacole de muzică, de teatru, tradiții de sărbători 

14 decembrie, ora 17:30 – Parada sosirii lui Moș Crăciun pe traseul. Bd Regele Carol I – Bd. Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Platoul Prefecturii. 

14 – 16 decembrie – Moș Crăciun împarte daruri în Piața Tricolorului, astfel:

  • În 14 decembrie începând cu ora 18:00 – după paradă
  • În zilele de 15 și 16 decembrie, începând cu ora 17:00

17 – 21 decembrie – Moș Crăciun la Primărie

   * Înscrierile pentru întâlnirea cu Moșul la Primărie (colind) vor fi făcute între 3 și 10 decembrie, prin depunerea unei cereri care să conțină numărul copiilor, instituția de învățământ, numele cadrului didactic care îi însoțește și un număr de contact.

   ** Înscrierile copiilor pentru întâlnirea cu Moș Crăciun din Piața Tricolorului se vor face în perioada 14 -16 decembrie 2018, zilnic, începând cu ora 16:00, la scena lui Moș Crăciun din Piața Tricolorului.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.