Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. “OXIGEN PENTRU GENERAȚIILE VIITOARE! “,un proiect ambiţios şi realizat la Răcari

Autor:

Data: 25 noiembrie 2018, 0:50

  •  
  •  
  •  

„Omul trebuie să se uite la lemn ca la aur, să-l doară inima când taie un pom, căci fiecare pom e un om”. (Ioan Grigorescu – Ascultă şi uită-te bine)

Vremea mohorâtă, frigul şi ceaţa nu au împiedicat cu nimic admnistraţia de la Răcari să-şi  pună în aplicare proiectul “OXIGEN PENTRU GENERAȚIILE VIITOARE! “, amplă acțiune de plantare puieți pe traseul Răcari-Ghimpați.  La primele ore ale dimineţii de sâmbătă,  la sediul Primăriei Răcari  s-au strâns  simplii cetăţeni,cadre didactice , angajaţi ai Primăriei Răcari  şi nu în ultimul rând edilul Marius Caraveţeanu şi viceprimarul Popa Dumitru unde au avut o sedinţă tehnică privind acţiunea de plantare . După ce au pus totul la punct, cu toţii au plecat pe traseul Răcari-Ghimpați unde a început acţiunea de plantare.  400 de puieţi de plop, tei, stejar şi alte specii  au fost plantaţi cu mare dărurire de către toţi participanţii. În paralel a avut loc şi o acţiune de strangere a deşeurilor.

Această iniţiativă aparţine  edilului Marius Caraveteanu reprezintând o continuare a activităţilor de protejare a mediului înconjurător.   Nu au lipsit pauzele , prima oprire a fost la Căminul din Ghimpaţi,  unde ghimpăţenii cu suflet mare i-au întâmpinat  pe toţi cei care au participat la acţiune cu un ceai cald şi pateuri calde. Gazdele nu au uitat că suntem în an Centenar şi au vrut să puncteze acest lucru, ceaiul fiind servit în pahare  pe care era inscripţionată sigla Centenarului.  După o pauză, s-a pornit din nou la treabă, fiind plantaţi pueţi până la ieşirea din Ghimpaţi.

De ce s-a plantat? Este simplu. Copacii sunt o sursă de oxigen, curaţă aerul, absorb monoxidul de carbon, dioxidul de sulf şi de azot şi refac echilibrul zonei. Un copac matur produce de-a lungul unui anotimp o cantitate de oxigen care echivalează cu cea inspirată de 10 oameni de-a lungul unui an.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.