Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. De 1 Decembrie, comuna Voineşti „ îmbrăcată”  în tricolor

Autor:

Data: 20 noiembrie 2018, 22:13

  •  
  •  
  •  

Barbu Ştefănescu Delavrancea: România este patria noastră şi a tuturor românilor. E România celor de demult şi-a celor de mai apoi. E patria celor dispăruţi şi a celor ce va să vie.

În an centenar, toate instituțiile  dâmboviţene se pregătesc de zor pentru luna decembrie, când vor avea loc festivități cu ocazia implinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

Fiecare familie  din  comuna dâmboviţeană Voineşti, pe 1  Decembrie 2018, îşi  va arbora steagul în fața casei.  Voineşti  va deveni efectiv, o comună a tricolorului.

 La Voineşti, administraţia locală condusă de edilul Gabriel Sandu şi viceprimarul Constantin Popa şi gospodarii  au decis să-și exprime patriotismul arborând la fiecare casă și gospodărie câte un steag tricolor. Ideea a pornit de la  edilul Gabriel Sandu   care și-a propus să ofere   2200 de steaguri, tuturor locuitorilor din  comuna Voineşti. Steaguri care pot fi arborate la fiecare casă.

Edilul Sandu Gabriel   mai are o vorbă pe care  o rosteşte ori de câte ori are prilejul  „Sunt mândru că sunt român”  care  aduce în atenție o temă mereu actuală: identitatea națională dar totodată  vrea să credă că acest sentiment există în inimile fiecărui roman, voineştean.

Mândria de a fi român înseamnă a conștientiza valorile acestui popor. Trăim într-o țară minunată, cu oameni harnici și primitori. Avem cele mai frumoase datini și obiceiuri, colinde pe care nicio țară nu le are. Avem ținuturi de basm, binecuvântate cu munți falnici, păduri bogate, câmpii și dealuri rodnice, cu o Deltă unică în lume. România este țara iilor înflorate și porților sculptate. Este o țară cu o istorie zbuciumată, dar frumoasă. Ne mândrim cu domnitori și voievozi care au luptat și au apărat cu prețul propriei vieți unitatea națională și libertatea de care ne bucurăm, cu toții, astăzi.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.