Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ministrul Apărării Naţionale , Mihai Fifor a marcat Ziua Veteranilor la Centrul de Recuperare şi Refacere pentru Veteranii din teatrele de operații , de la Mănăstirea Dealu

Autor:

Data: 11 noiembrie 2018, 20:40

  •  
  •  
  •  

11 noiembrie – Ziua Veteranilor, a fost marcată cum se cuvine şi în judeţul Dâmboviţa.

Cu prilejul Zilei Veteranilor, ministrul Apărării, Mihai Fifor a venit duminică, 11 noiembrie în judeţul Dâmboviţa, la viitorul Centru de Recuperare şi Refacere pentru Veteranii din teatrele de operații, aflat în apropiere de Târgoviște, în comuna Aninoasa, la fostul spital Mănăstirea Dealu.

Marius Apostol, președintele Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi şi primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu l-au întâmpinat pe ministrul Apărării, Mihai Fifor. Prezent la întâmpinarea ministrului, a fost şi fostul preşedinte al CJ, Alexandru Oprea şi fostul deputat Radu Popa.

Nu a lipsit tradiţionalul colac şi sarea şi un moment artistic plin de emoţie realzat de o fetiţă care a interpretat “Treceți batalioane române Carpații” un cântec militar românesc.

La viitorul Centru de Recuperare şi Refacere pentru Veteranii din teatrele de operații, aflat la fostul spital Mânăstirea Dealu, Asociația Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” a organizat în prezența ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, o ceremonie dedicată Zilei Veteranilor.
Asociația Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir”a prezentat şi prototipuri pentru laboratoarele medicale și camerele de odihnă ce vor fi puse la dispoziția veteranilor care vor fi tratați în cadrul noii institutii,Centrul de Recuperare şi Refacere pentru Veteranii din teatrele de operații.

Ziua de 11 noiembrie a fost aleasă pentru simbolistica ei – intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11.00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Au mai fost prezenţi la eveniment, primarul municipiului Târgovişte Cristian Daniel Stan, viceprimarul Monica Ilie, senatorul Adrian Ţuţuianu, deputatul Oana Vlăducă, deputatul Dumitru Lupescu, primari din judeţ şi foarte mulţi cetăţeni.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.