Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. 175 de ani de existenţă a Artileriei Române Moderne în Garnizoana Târgovişte

Autor:

Data: 9 noiembrie 2018, 13:13

  •  
  •  
  •  

Ofițerii de armă Artilerie și Rachete Terestre din Garnizoana Târgoviște, activi şi în rezervă  au marcat  cum se cuvine cei 175 de ani de la înființarea artileriei moderne române. Activităţile au debutat la Cimitirul de Onoare Românesc din incinta U.M. 01402. Col.(r) Marinică ŞERBAN a punctat pe scurt  însemnătatea armei Artileriei Terestre în conştiinţa neamului.Lt.col.Florea Mirea,şef de stat major U.M. 01402 a ţinut să puncteze câteva date  importante din  istoria armei Artileriei Terestre.  A avut loc o depunere de coroane.  S-a pregătit şi o  mică expoziţie de armament,

A avut loc şi o slujbă religioasă  unde au fost pomeniţi colegii artilerişti tereştri care au trecut în nefiinţă.

La Cercul Militar Târgovişte va avea loc un simpozion  dedicate acestei zile, cu tema ,,Artileria Română Modernă la 175 de ani de existenţă”

Acum, la scurgerea celor 175 de ani de la legiferarea înființării primei baterii de artilerie, gândurile tuturor artileriștilor tereștrii, activi sau în rezervă, se îndreaptă cu admirație și vejnică recunoștință spre cei care prin munca lor neobosita, prin inteligența și capacitatea organizatorică au contribuit la făurirea și modernizarea armei pe care o aniversam.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.