Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  În Dâmboviţa,   peste 13. 454 de fermieri au primit deja plățile în avans  

Autor:

Data: 31 octombrie 2018, 19:17

  •  
  •  
  •  

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Dâmboviţa  acordă începând cu 16 octombrie 2018, plăți în avans în cadrul schemelor de plăți directe din sectorul vegetal și zootehnic într-un procent conform reglementărilor comunitare în vigoare la data efectuării plăților în avans.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al APIA Dâmboviţa,  Oana Năstase, după primele săptămâni de autorizare în avans, la nivelul judeţului Dâmboviţa  s-a ajuns la un procent de peste 50%. Din totalul de 24.536 de fermieri  care au solicitat sprijinul, au fost plătiţi în avans 13. 454 de fermieri.

 Guvernul a stabilit cuantumul per hectar al plății unice pe suprafață, al plății redistributive și a intervalelor de suprafață pentru care se acordă aceasta, al plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, al plății pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine. În sectorul vegetal, schema de plată unică pe suprafață este de 102,5 euro/ha, plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha și 5 ha, inclusiv, este  de 5 euro/ha, iar la peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv, este  de 50,3 euro/ha. Plata pentru înverzire  este de 58,2 euro/h, iar plata pentru tinerii fermieri  este de 25,8 euro/ha. Aceste cuantumuri se pot majora sau diminua pentru încadrarea în plafonul financiar alocat, pe baza suprafețelor determinate.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.