Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Problema apei potabile de la Pucioasa, are o singură rezolvare: Realizarea  aducțiunii  de apă din conducta MHC Water Power

Autor:

Data: 30 octombrie 2018, 11:14

  •  
  •  
  •  

După cum ştim, cea mai acută problemă cu care se confruntă  oraşul Pucioasa este  cea legată de apa potabilă. Cea mai  mare șansă a locuitorilor orașului  Pucioasa de a bea apă potabilă de la robinet este implemenatrea proiectul care privește aducțiunea  de apă din conducta societății MHC Water Power din Fieni, apă care vine tot din zona de munte, din Lacul Scropoasa.

Vinerea trecută, edilul Constantin Ana  alături de reprezentaţi ai Companiei de Apă Târgovişte,  care cunosc foarte bine toate sursele de apă potabilă din zona de nord a judeţului  Dâmboviţa, a mers  direct la sursă pentru a se convinge  care este cea mai bună variant.

În picioare a rămas aducțiunea de la MHC Water Power : „Așa cum știm cu toții, cea mai mare problemă a orașului nostru este alimentarea cu apă potabilă.Timp de doi ani de zile am tot căutat soluții, împreuna cu toate parțile implicate (Compania de Apă, Apele Române, Consiliul Județean Dâmbovița).În tot acest timp am sperat la finalizarea lucrărilor Companiei Naționale de Investiții, pe proiectul UAT Fieni.Ce nu am făcut eu pană vineri este un lucru simplu și poate esențial! Vineri, împreuna cu colegii mei și cu un reprezentant al Companiei de Apă am făcut un pas simplu, dar foarte important. Am mers în toată zona montană și am identificat la fața locului toate sursele de apă ce au fost prezentate ca și soluție pentru alimentarea orașului nostru.Deși informațiile sunt în mare dezamăgitoare, astăzi avem în sfârșit o radiografie clară a situației.Astfel, zona Răteiu – Gâlma, împreuna cu cele 4 foraje din zonă, asigură un debit maxim de 155 litri/secundă, iar în medie debitul este între 80-100 l/s.Ce ne spune acest lucru? Ne confirmă faptul că, la finalizarea (foarte greoaie) a conductei realizate pe CNI (unde contractul de lucrări a fost reziliat!) și în condițiile aproape imposibile de refacere a conductei de 3,8 km din amonte, realizată de CJD, tot nu vom avea apă din munte!!!Practic, toată apa din zona Gâlma- Răteiu, abia acoperă necesarul localităților din zona de nord a județului.Apoi am urcat la 7 Izvoare. Zonă superbă, unde doar unul dintre aceste izvoare mai furnizează apă în cantități impresionante (o medie de 400 litri/secundă).Numai că, locația acestor izvoare este una foarte greu accesibilă, în amonte de lacul de acumulare de la Scropoasa, lac ce capteazaă în final toate aceste izvoare, râul Ialomița și apa ce vine din Bolboci printr-un canal de fugă.Reliefeul zonei, diferența de nivel, lungimea, diametrul conductei ce urmează a fi proiectate, m-au făcut să trag o concluzie: această construcție nu este imposibil de realizat, dar bugetul necesar se ridică după estimările specialiștilor la câteva zeci de milioane de euro.Așa că, la 35 de ani de la lansarea acestei idei, probabil se vor mai adăuga 10-15 ani până la finalizarea acestei investiții importante!

Ce este de facut astazi?! E clar că avem o singură variantă! Aducțiunea din conducta MHC Water Power, ce aduce apa din Lacul Scropoasa, trecând prin Lacul Dobrești în zona Barajului Pucioasa.Am verificat calitatea apei, astăzi am primit confirmarea calității ei, așa că vom parcurge în curând toate etapele legale pentru exproprierea culoarului pe care va trece această conductă!”, a afirmat primarul Constantin Ana

 Edilul a mai spus că  există toate șansele ca la sfârșitul anului viitor, locuitorii  oraşului Pucioasa  să bea de la robinet apă curată.

 

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.