Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Dezvelirea urmei în proiectul Traces of Europe la Grădinița nr.8 Târgoviște 

Autor:

Data: 25 octombrie 2018, 1:17

  •  
  •  
  •  

O altă filă din povestea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8“ Rază de Soare ” din Târgovişte,  unitate şcolară cu prestigiu în  județul Dâmbovița dar și peste hotare, și asta pentru că are în derulare trei proiecte ERASMUS +.   Noua filă de poveste  a fost scrisă, prin efortul comun al  conducerii  grădiniței,  al  doamnelor educatoare,  copiilor și părinților.

Este vorba  despre activitățile desfășurate în  cadrul  proiectului Erasmus+,“Traces of Europa ”- “Urme prin Europa”, la care au fost  prezenți și  partenerii   acestui proiect , din patru ţări: Islanda,Norvegia, Polonia și  Italia.

Dacă luni, au avut loc  ateliere aplicând   metoda  “Outdoor Learning “- “Învăţare în aer liber ”, miercuri,  preșcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 8“ Rază de Soare ” din Târgovişte  au fost implicați în activități ce au avut  ca temă centrală dezvelirea urmei parteneriatului  în comunitate.   Oficiile de gazdă  au fost făcute de către doamna director a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8“ Rază de Soare ” din Târgovişte,  Cătălina Cuculea. Nu au lipsit invitații de la Inspectoratul  Școlar Județean Dâmbovița, inspectorul școlar general, prof, Ion Sorin și inspector  de specialitate învățământ  prescolar, Victoria Tomescu.
Citește și: VIDEO. “Urme prin Europa” la Grădiniţa nr. 8“ Rază de Soare ” din Târgovişte  

Prichindeii  de la de grupa mijlocie  “Furnicuțe”,  prin talentul și măiestria lor artistică,  au pășit  pe un tărâm magic,  al dansului islandez   cu  tradiţii folk şi populare.  Oaspeții  din Islanda au rămas plăcut impresionați de  prestația scenică a “Furnicuțelor” .

Preşcolarii  de la grupa mare “Veveriţe”, nu s-au lăsat mai prejos  şi   au pus în scenă un dans  pe  ritmuri ale muzicii italiene.

Și oaspeții din Norvergia au fost  plăcut surprinși  de grădinarii de la  grupa mare  ” Super Piticii ” care au dansat pe ritmurile  muzicii norvegiene.

 Nu în ultimul rând, grupa mare “Buburuze” a pus în scenă un dans  pe ritmurile  muzicii poloneze.

 Surprizele artistice au fost încheiate de prichindeii de la grupa mare ”Ursuleți” care au reprezentat România,  printr-o suită de dansuri populare.

 Au mai participat la aceste activități  și  prichindeii  de la grupele: Arlechino, Puișorul Moțat , Mugurașii și Greierașii Veseli.

Activitățile  transnaționale de învățare, predare, formare din cadrul proiectului Erasmus+,“Traces of Europa ”- “Urme prin Europa”, au continuat cu festivitatea de dezvelire a ” urmei în comunitate”, unul din obiectivele acestui parteneriat fiind acela de a lăsa o urmă ca mărturie a lucrărilor și schimbului de bune practici între partenerii din Islanda, Italia, Norvegia, Polonia și România. profesor Florentina Ciulei este coordonator  proiect.

Ziua  de miercuri s-a încheiat cu  “Seara părinților”, unde invitații  de peste hotare și-au prezentat țările din care provin .  În final au încins   Brașoveanca și o horă românească, melodii interpretate de dâmbovițeanca  Cristina Ilie.

  Surpriza pentru oaspeții   din Islanda,Norvegia, Polonia și  Itali, a fost  expoziția  cu cele mai bune mâncăruri din bucătăria tradiţională românească.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.