Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Muzeul Poliţiei a primit o donaţie  din partea Ambasadorului Croației la București, Davor Vidis

Autor:

Data: 18 octombrie 2018, 18:42

  •  
  •  
  •  

Ambasadorul Croației la București, Davor Vidis,  a făcut o vizită de lucru în județul Dâmbovița. După ce a stat de vorbă cu mai marii judeţului, oficialul a mers la Muzeul Poliţiei  din Târgovişte, singurul muzeu al poliţiei din România.

Execelenţa Sa nu a venit cu mâna goală ci a donat o uniformă pe care o îmbracă în momentul de faţă poliţiştii croaţi.

Ambasadorul Croației la București, Davor Vidis s-a gândit că la loc de cinste, pe lângă uniformele din Argentina, Columbia , Peru, Lituania ar putea sta şi uniforma din Croaţia. Cms. şef de poliţie  Danil Zepişi, inspectorul şef  al IPJ Dâmboviţa a salutat iniţiativa ambasadorului. Muzeul Poliţiei Române se află pe Calea Domnească din Târgovişte, în aceeaşi curte în care se găsesc Muzeul de Istorie şi Muzeul de Artă, într-o clădire cu valoare istorică. Acest muzeu este singurul Muzeu de Poliţie din tara noastră, care găzduieşte o colecţie de uniforme, arme şi documente din istoria Poliţiei Romane.

O vizită la muzeu ne prilejuiește cunoașterea diferitelor etape de dezvoltare ale Poliției Române, oglindind drumul parcurs de această instituție în evoluția sa, atât pe plan național, cât și internațional.

Circuitul este deschis cu o primă sală dedicată Agiei, prima instituție polițienească de la noi, apărută la cumpăna veacurilor XVIII-XIX. Sunt expuse aici uniforme, arme și diverse documente. Următoarele două încăperi continuă evoluția în timp a Poliției de la perioada modernă a Principatelor și până în aceea de deplină maturitate a instituției, corespunzătoare perioadei interbelice.

Spațiul amplu al celei de-a patra săli ilustrează activitatea Poliției în perioada contemporană (după Revoluția din Decembrie 1989), precum și aspecte din unitățile de învăţământ polițienesc din țara noastră. Principalul punct de atracție al expoziției îl constituie o motocicletă a Poliției Rutiere.

Penultima sală prezintă o bogată colecție de uniforme și caschete de poliție din diverse state ale lumii, constituită în principal din donații, iar ultima încăpere, cea de-a șasea, este dedicată IPA, Asociația Internațională a Poliției, instituție ce a luat ființă în anul 1950. În această sală sunt prezentate fanioane și plachete, însemne de armă, insigne ș.a.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.