Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. A început Festivalul „Crizantema de Aur”,ediția a 51-a

Autor:

Data: 18 octombrie 2018, 20:59

  •  
  •  
  •  

Cea de-a 51-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare a Romanţei „Crizantema de Aur”, a debutat, joi seară, la Târgovişte. Evenimentul de înaltă ținută și tradiție este găzduit și anul acesta de Teatrul Tony Bulandra.
În acest an tema este „Romanţa ne uneşte”, evenimentul fiind dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi, totodată, salvgardării şi promovării Romanţei ca gen muzical al patrimoniului cultural naţional, în vederea înscrierii acesteia în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii. Prezentatori sunt Alexandra Velniciuc şi Octavian Ursulescu.
În deschidere a vorbit și primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan.
Juriul Concursului de Interpretare este format din mari interpreţi de romanţă şi personalităţi ale vieţii muzicale din România şi Republica Moldova. Preşedintele de onoare al juriului: compozitorul Eugen Doga. Juriul Concursului de Creaţie este format din renumiţi compozitori români din România şi Republica Moldova, desemnaţi de UCMR şi UMM. Preşedintele de onoare al juriului: compozitorul Jolt Kerestely.
Organizatorii acestei ediţii sunt: Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, cu Uniunea Muzicienilor din Moldova, în co-producţie cu Televiziunea Română şi în parteneriat cu Radio România.Evenimentul se desfăşoară la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte. Concertele vor începe în fiecare seară la ora 18.00. Regia şi scenografia: Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” Târgovişte.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.